Πυρκαγιά Άλασσα: Ενεργοποιήθηκε ο ΙΚΑΡΟΣ - Οκτώ εναέρια μέσα στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς

Πυρκαγιά Άλασσα: Ενεργοποιήθηκε ο ΙΚΑΡΟΣ - Οκτώ εναέρια μέσα στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς

Ενισχυμένη η προσπάθεια απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενεργοποιήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ όσον αφορά τα εναέρια μέσα. Συνολικά 8 εναέρια μέσα, με επιπρόσθετα των υφιστάμενων,τα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων και της Αστυνομίας να κάνει το συντονισμό.

 

Σε κινητοποίηση  βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε παρά την κοινότητα Άλασσας και δίπλα από το φράγμα του Κούρη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14.00 και για την κατάσβεση της επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα από Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο, την ΕΜΑΚ και το Τμήμα Δασών, καθώς και προωθητής γαιών και βυτιοφόρο από την επαρχιακή διοίκηση.

Από αέρος προηγουμένως επιχειρούσαν τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασων και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν δυνατοί άνεμοι.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Δραματική αυξηση των νεκρών - «Φουσκώνει» λίμνη και απειλεί με νέα πλημμύρα

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Δραματική αυξηση των νεκρών - «Φουσκώνει» λίμνη και απειλεί με νέα πλημμύρα

Τους 362 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη βιβλική καταστροφή στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, ενώ ο αριθμός μεταβάλλεται με δραματικούς ρυθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE