Εντοπίστηκε φάλαινα φυσητήρας στα ανοιχτά της Κύπρου « Ήταν γύρω στα 12-13 μέτρα»

Εντοπίστηκε φάλαινα φυσητήρας στα ανοιχτά της Κύπρου « Ήταν γύρω στα 12-13 μέτρα»

Μια φάλαινα αντίκρισε το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής, ο Παναγιώτης Νικολαΐδης, ο οποίος ταξιδεύει με σκάφη αναψυχής. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ανέφερε ότι συνάντηση ήταν απρόσμενη και ήταν η πρώτη φορά που βλέπει ο ίδιος σε φυσικό περιβάλλον τέτοιου είδους φάλαινα.

Την ίδια ώρα, είπε ότι την είδε από μακριά να βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας για να πάρει τις αναπνοές της και επειδή είδε το μπροστινό μέρος του κεφαλιού της να πετάει νερό στην επιφάνεια την πλησίασαν για να την δουν.

Συνέχισε αναφέροντας πώς το κατάλαβαν ότι πρόκειται για μία φάλαινα φυσητήρα και πρώτο τους μέλημα ήταν να δουν εάν ήταν εντάξει αν είναι ασφαλείς και αν δεν έχει μπεις σε κάποια δίκτυα. Όταν αντιλήφθηκαν ότι όλα ήταν εντάξει τράβηξαν κάποια βίντεο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η φάλαινα ήταν γύρω στα 12-13 μέτρα τονίζοντας ότι «συνήθως τα αρσενικά ενήλικα του είδους φεύγουν μόνα του και εφόσον ήταν μοναχικό πιθανόν να ήταν αρσενικό»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE