Ρώσοι χάκερ φέρονται να βρίσκονται πίσω από την επίθεση στον ιστότοπο του φινλανδικού κοινοβουλίου

Ρώσοι χάκερ φέρονται να βρίσκονται πίσω από την επίθεση στον ιστότοπο του φινλανδικού κοινοβουλίου

Ο ιστότοπος του φινλανδικού κοινοβουλίου δέχθηκε την Τρίτη κυβερνοεπίθεση, η οποία αποδίδεται σε χάκερ από τη Ρωσία. Οι διαχειριστές ανέφεραν «κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας» (DDoS), που οδήγησε σε πολύωρη διακοπή της πρόσβασης.

Ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του ιστότοπου και να τον θωρακίσουν έναντι ανάλογων απειλών στο μέλλον.

Ρώσοι χάκερ βρίσκονται πίσω από την επίθεση, σύμφωνα με τη φινλανδική τηλεόραση Yle που επικαλείται ένα μήνυμα της ομάδας NoName057(16) στο Telegram περί απόφασης για «φιλική επίσκεψη» στη γειτονική Φινλανδία που επιθυμεί διακαώς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι χάκερ φέρονται να βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις σε Πολωνία, Λιθουανία και Νορβηγία.

Τον περασμένο Μάιο, το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ψήφισε υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, βάζοντας τέλος στην ουδέτερη στάση δεκαετιών, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τα χερσαία σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας εκτείνονται σε περίπου 1.340 χιλιόμετρα και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες το τελευταίο διάστημα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE