Δεκαοχτώ ασυνόδευτες ανήλικες από τη Σομαλία μεταφέρθηκαν στη νέα «ασφαλή ζώνη» του Πουρνάρα

Δεκαοχτώ ασυνόδευτες ανήλικες από τη Σομαλία μεταφέρθηκαν στη νέα «ασφαλή ζώνη» του Πουρνάρα

Σε λειτουργία τέθηκε το Σάββατο η «Ασφαλής Ζώνη» (Safe Zone), όπως έχει ονομαστεί, για ανήλικους πρόσφυγες και αιτητές ασύλου στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα, σύμφωνα με ανάρτηση του Οργανισμού Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Twitter.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση στον λογαριασμό του Οργανισμού Ασύλου (@EUAsylumAgency), στα καταλύματα που βρίσκονται στην εν λόγω ζώνη έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής 18 ασυνόδευτες ανήλικες από τη Σομαλία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν και άλλοι ανήλικοι στα 17 νέα καταλύματα, τα οποία έχει εγκαταστήσει ο Οργανισμός για το Άσυλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

Την αισιοδοξία του για μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Run for Autism», στην Αγία Νάπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE