Νέο περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στην Κύπρο - Αφορά 46χρονο

Νέο περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στην Κύπρο - Αφορά 46χρονο

Νέο περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στην Κύπρο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μετά από τη διενέργεια μοριακής εργαστηριακής εξέτασης από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το περιστατικό αφορά άντρα ηλικίας 46 ετών, χωρίς ιστορικό ταξιδιού με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα ευλογιάς των πιθήκων.

Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Το περιστατικό νοσηλεύεται σε πολύ καλή κλινική κατάσταση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς (ΓΝ Λευκωσίας) για παρακολούθηση και περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης και ενημέρωσης των επαφών του περιστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.