ΔΙΕΘΝΗ

Στόλτενμπεργκ: Έτοιμο να παρέμβει το ΝΑΤΟ, εάν απειληθεί η σταθερότητα σε Σερβία-Κόσοβο

Στόλτενμπεργκ: Έτοιμο να παρέμβει το ΝΑΤΟ, εάν απειληθεί η σταθερότητα σε Σερβία-Κόσοβο

Η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο είναι έτοιμη να παρέμβει εάν απειληθεί η σταθερότητα μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ύστερα από τις συνομιλίες που είχε με τον σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχετικά με την ένταση στις σχέσεις Βελιγραδίου-Πρίστινας.

«Παρά τη βελτίωση της κατάστασης στην περιοχή, είναι ευθύνη όλων των πλευρών –ιδιαίτερα των αξιωματούχων από το Βελιγράδι και την Πρίστινα– να αποτρέψουν μια νέα κλιμάκωση», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας στις Βρυξέλλες.

«Καλώ όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν τη βία. Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην περιοχή. Η ειρηνευτική δύναμη KFOR παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή του ΟΗΕ. Εάν απειληθεί η σταθερότητα, η KFOR είναι έτοιμη να παρέμβει», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εκτίμησε πως θα είναι δύσκολες οι αυριανές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, καθώς οι δύο πλευρές διαφωνούν σχεδόν σε όλα. Ωστόσο, τόνισε πως η ειρήνη και η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας.


«Θα έχουμε δύσκολες συνομιλίες αύριο (Πέμπτη). Δεν συμφωνούμε σχεδόν σε τίποτα», είπε ο Βούτσιτς ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι. «Έχουμε την ιστορία μας… Δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε απλό. Αλλά θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας… και θέλουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε πιθανότητα κλιμάκωσης ή σύγκρουσης», τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top