Κυνήγι και πυρκαγιές: Έκκληση Τμήματος Δασών για προσοχή στις εξορμήσεις - Πόσα πάει το πρόστιμο για άναμα φωτιάς

Κυνήγι και πυρκαγιές: Έκκληση Τμήματος Δασών για προσοχή στις εξορμήσεις - Πόσα πάει το πρόστιμο για άναμα φωτιάς

Λόγω της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου την ερχόμενη Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, απευθύνει θερμότατη έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους στις δασικές περιοχές, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, δηλαδή να αποφεύγουν παντελώς το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και τη ρίψη αναμμένων αποτσίγαρων και σπίρτων.

Υπενθυμίζεται για πολλοστή φορά ότι το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια μέσα ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τις παρυφές των κρατικών δασών συνιστά αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με τον «Περί Δασών Νόμο του 2012», τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι € 50.000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Αδίκημα συνιστά, επίσης, και το άναμμα φωτιάς στις περιοχές της υπαίθρου που, σύμφωνα με τον «Περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988», τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων του Τμήματος Δασών.

Τονίζεται ότι ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς, είναι εξαιρετικά μεγάλος και γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Τέλος, όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά προτρέπεται να τηλεφωνήσει αμέσως στο 1407 ή στο 112.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE