Κυπριακό - συνομιλίες: Την ερχόμενη βδομάδα επαναρχίζουν διαδικτυακές συναντήσεις Μενελάου - Ολγκιούν

Κυπριακό - συνομιλίες: Την ερχόμενη βδομάδα επαναρχίζουν διαδικτυακές συναντήσεις Μενελάου - Ολγκιούν

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να επαναρχίσουν οι διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαου Μενελάου και του ειδικού αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, Εργκούν Ολγκιούν.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και με τη συμμετοχή του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, και η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί την προτελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα με τα οποία ασχολούνται οι δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές, οι οποίες, όπως σημείωσε, παραμένουν ενεργές, αναλόγως με τον βαθμό στον οποίο η κάθε μια έχει δυνατότητες για δραστηριοποίηση.

Η ίδια πηγή επεσήμανε πως αναμένεται να γίνουν 1-2 τέτοιες διαδικτυακές συναντήσεις ή ενδεχομένως και περισσότερες πριν τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της αντιπροσωπείας, που θα τον συνοδεύει στη Νέα Υόρκη, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τις άλλες επαφές που θα έχει εκεί, περιλαμβανομένης της καθιερωμένης συνάντησής του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE