LIKE ONLINE

Βόρεια Ιρλανδία: Πήρε αποζημίωση 5.000 ευρώ και ένα «συγγνώμη» - Σε συνέντευξη για δουλειά τη ρώτησαν πόσο χρονών είναι

Βόρεια Ιρλανδία: Πήρε αποζημίωση 5.000 ευρώ και ένα «συγγνώμη» - Σε συνέντευξη για δουλειά τη ρώτησαν πόσο χρονών είναι

Πέντε χιλιάδες ευρώ ή 4.250 λίρες αν προτιμάται κέρδισε ως αποζημίωση μία γυναίκα από τη Β. Ιρλανδία, γιατί στη συνέντευξη για εύρεση εργασίας τη ρώτησαν πόσο χρονών είναι!

Η Janice Walsh πγε για συνέντευξη για μια θέση οδηγού-ντελίβερι σε ένα υποκατάστημα Domino's Pizza στο Strabane, στην κομητεία Tyrone και ισχυρίζεται ότι ρωτήθηκε για την ηλικία της στην αρχή της συνέντευξής. Παρατήρησε μάλιστα τον άνθρωπο που της έπαιρνε συνέντευξη να γράφει μια σημείωση που κύκλωσε κιόλας που ανέφερε: «Δεν το βλέπεις»!

Αφού πληροφορήθηκε πως δεν πέρασε από τη συνέντευξη με επιτυχία και δεν προχώρησε ο φάκελός της, η Walsh πίστεψε ότι απορρίφθηκε λόγω της ηλικίας και του φύλου της.

Όπως είπε: «Ξανασκέφτηκα αμέσως τη διαδικασία της συνέντευξης και την ερώτηση σχετικά με την ηλικία μου. Πιστεύω ότι η ηλικία μου ήταν ένα θέμα και επηρέασε την απόφαση που έλαβε η επιτροπή συνεντεύξεων».

Η Walsh λοιπόν επικοινώνησε με το υποκατάστημα που ζητούσε οδηγούς-delivery μέσω Facebook για να τους επισημάνει ότι πιστεύει πως έχει πέσει θύμα διάκρισης. Επικοινώνησε μαζί της ένα μέλος της ομάδας από την Επιτροπή Συνεντεύξεων, ζήτησε «συγγνώμη» και τής εξήγησε πως δεν ήξεραν ότι ήταν ακατάλληλο να ρωτήσουν την ηλικία κάποιου όταν έπαιρναν συνέντευξη για μια θέση εργασίας.

Σε άλλη συνομιλία με μια άλλη υπάλληλο του υποκαταστήματος στο Strabane, η Walsh άκουσε να της λένε ότι η δουλειά ταίριαζε σε νεότερους ηλικιακά μεταξύ 18 και 30 ετών.

«Πέραν από τη διάκριση της ηλικίας, έχω δει μόνο άνδρες να εργάζονται ως οδηγοί- delivery. Νομίζω ότι με προσπέρασαν για τη θέση επειδή είμαι γυναίκα».

Απευθύνθηκε στη συνέχεια στην Επιτροπή Ισότητας της Βόρειας Ιρλανδίας, κινήθηκε κατά του υποκαταστήματος και του τότε ιδιοκτήτη του Justin Quirk, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει στην Walsh 4.250 λίρες ενώ παράλληλα ζήτησε «συγγνώμη» για το περιστατικό.

Η Mary Kitson, ανώτερη νομική αξιωματούχος της επιτροπής, δήλωσε: «Τα άτομα που εμπλέκονται στην πρόσληψη και την επιλογή θα πρέπει να γνωρίζουν πώς προστατεύονται οι άνθρωποι από τη νομοθεσία, προκειμένου να παραμείνει ο εργοδότης στη σωστή πλευρά του νόμου. Είναι πραγματικά σημαντικό να μην επιτρέπονται οι στερεότυπες απόψεις για το ποιος μπορεί να κάνει συγκεκριμένες δουλειές και να επηρεάζουν τις αποφάσεις».

Σε δήλωση στη LADbible, η Domino's Pizza εξήγησε ότι λειτουργεί «ένα μοντέλο δικαιούχου» και ότι «η απασχόληση και η πρόσληψη καταστημάτων είναι ευθύνη του δικαιούχου». Συν τοις άλλοις τόνισε ότι το κατάστημα τελεί «υπό νέα διαχείριση».

«Η Domino's λειτουργεί ένα μοντέλο franchise, επομένως η απασχόληση και η πρόσληψη είναι ευθύνη του κάθε δικαιούχου», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η διεύθυνση του τότε franchise, αποχώρησε από το σύστημα και το κατάστημα Strabane βρίσκεται υπό νέα διαχείριση.

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μια επιχείρηση χωρίς αποκλεισμούς με ποικίλο εργατικό δυναμικό και αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουμε στις κοινότητες που υπηρετούμε» κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top