Η British Airways θα ακυρώσει 10.000 πτήσεις ως τον Μάρτιο

Η British Airways θα ακυρώσει 10.000 πτήσεις ως τον Μάρτιο

Σε άλλη μία μαζική ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων πρόκειται να προχωρήσει η Bristish Airways, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό που ταλαιπωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Η βρετανική εταιρεία θα ακυρώσει 10.000 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ως τον Μάρτιο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζει το πτητικό πρόγραμμα στις πτήσεις μικρών αποστάσεων (short-haul) κατά 8%.

Μέσα στο καλοκαίρι η British είχε περικόψει δεκάδες χιλιάδες πτήσεις, αναφέρει ο Guardian.

Οι αεροπορικές εταιρείες «πληρώνουν» τις περικοπές στις οποίες είχαν προχωρήσει το 2020, όταν τα lockdown περιόρισαν κατά πολύ τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ειδικά το προσωπικό εδάφους, όπως αυτό για τη διαχείριση αποσκευών, περιορίστηκε κατά πολύ.

Φέτος η αεροπορική κίνηση έχει προσεγγίσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, αλλά το προσωπικό απλά δεν υπάρχει και η εκπαίδευσή του από την αρχή είναι χρονοβόρα. Αποτέλεσμα, οι τεράστιες ουρές και οι καταγγελίες για χαμένες βαλίτσες στη Βρετανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE