ΕΛΛΑΔΑ

Κομισιόν: Προετοιμάζονται για τα χειρότερα-Εργάζονται για τα καλύτερα

Κομισιόν: Προετοιμάζονται για τα χειρότερα-Εργάζονται για τα καλύτερα

Η Κομισιόν πράγματι έχει σχέδιο για Grexit, αλλά το προτιμητέο σενάριο είναι η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ, ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης.

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το σενάριο του Grexit, στο οποίο αναφέρθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η κ. Αντρέεβα είπε πως “είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα - προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα και εργαζόμαστε για τα καλύτερα.”

Πρόσθεσε ότι ένα Grexit θα αφορούσε και άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας αφού, για παράδειγμα, υπάρχουν θυγατρικές ελληνικών τραπεζών σε άλλες χώρες, οπότε η Κομισιόν παρακολουθεί την κατάσταση.

Διευκρίνισε επίσης ότι το εν λόγω σενάριο έχει επεξεργαστεί σε συνεργασία με άλλους θεσμούς και κράτη – μέλη.

Αναφερόμενη στη διαδικασία που ¨τρέχει¨ αυτή την ώρα, η κ. Αντρέεβα είπε ότι υπεβλήθη στον ESM το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή σε πρόγραμμα, ο ΕΣΜ θα ζητήσει από την Κομισιόν να εξετάσει τα θέματα χρηματοδότησης, βιωσιμότητας χρέους και χρηματοπιστωτικού τομέα, οι θεσμοί θα κάνουν αποτίμηση και στη συνέχεια θα συνέλθει το Eurogroup και η σύνοδος κορυφής των ¨28¨ την Κυριακή.

Επανέλαβε ακόμη ότι η διορία για τις ελληνικές προτάσεις είναι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ώστε να αρχίσει το πρωί της Παρασκευής η αποτίμησή τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top