ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τρόμος σε πτήση προς το Λος Άντζελες - Πήρε φωτιά ο κινητήρας - Δείτε βίντεο

Μεξικό: Τρόμος σε πτήση προς το Λος Άντζελες - Πήρε φωτιά ο κινητήρας - Δείτε βίντεο

Τον Χάρο με τα μάτια τους, είδαν οι επιβάτες της Viva Aerobus στη διάρκεια πτήσης στο Μεξικό, καθώς λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους Airbus A320 από το διεθνές αεροδρόμιο της Γουαδαλαχάρα με προορισμό το Λος Άντζελες, ένας από τους κινητήρες τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σε βίντεο που ανέβασαν χρήστες στο Twitter, διακρίνονται οι φλόγες και οι σπινθήρες που βγαίνουν από τον δεξιό κινητήρα του αεροσκάφους.

Κάποιοι από τους επιβάτες δήλωσαν ότι ο κινητήρας είχε εκραγεί περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωση, ενώ άλλοι πανικοβλήθηκαν και φώναζαν, σύμφωνα με τομ τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες, KABC.

 

Ο πιλότος κατάφερε να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Γουαδαλαχάρα, αφού πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χωρίς προβλήματα.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την ταλαιπωρία που μπορεί να προκάλεσε αυτή η κατάσταση, η οποία θα αναλυθεί και θα αξιολογηθεί από την εταιρεία μας και τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία Viva Aerobus σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Σε όλους τους επιβάτες παραχωρήθηκε δωμάτιο ξενοδοχείου για να περάσουν τη νύχτα, ενώ επιβιβάστηκαν σε πτήση που αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Η Viva Aerobus δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Airbus και την Pratt & Whitney, την εταιρεία που κατασκεύασε τον κινητήρα, για να διερευνήσει τι προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με αεροσκάφος της Viva Aerobus τους τελευταίους τρεις μήνες που απαιτεί έκτακτη προσγείωση στο Μεξικό.

Στις 22 Μαΐου, η πτήση 1281 είχε αναχωρήσει από τη Βιγιαχερμόσα και κατευθυνόταν προς την Πόλη του Μεξικού, όταν η τουρμπίνα του κινητήρα «ρούφηξε» ένα πουλί. Ο πιλότος επέστρεψε στη Βιγιαχερμόσα και προσγείωσε το αεροπλάνο χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top