ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό είναι το πρόβλημα με τους λάθος λογαριασμούς της ΑΗΚ – «Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει απόκλιση»

Αυτό είναι το πρόβλημα με τους λάθος λογαριασμούς της ΑΗΚ – «Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει απόκλιση»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της στο ThemaOnline, ανέφερε πως έχει οριστεί ομάδα η οποία χειρίζεται το θέμα που προέκυψε με τις αποστολές λογαριασμών με καθ’ υπολογισμό κατανάλωση, τονίζοντας πως σταδιακά θα περιοριστούν.

Το πρόβλημα σύμφωνα με την κυρία Παπαδοπούλου, παρουσιάστηκε στη διασύνδεση του συστήματος MDMS με το σύστημα τιμολόγησης, καθώς άλλαξε ο τρόπος και το περιεχόμενο των μετρητικών δεδομένων που αποστέλλονται από το MDMS στο σύστημα τιμολόγησης.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, σημείωσε ότι γύρω στο 6% των λογαριασμών εκδίδονται διαχρονικά με υπολογισμό λόγω αδυναμίας πρόσβασης στα υποστατικά των πελατών είτε λόγω ύπαρξης σκύλου, είτε επειδή υπάρχουν κλειδωμένες πόρτες.

«Αυτά τα τιμολόγια βγαίνουν με βάση το ιστορικό του πελάτη και από την ενεργειακή του συμπεριφορά σε σχέση με άλλες χρονιές. Άρα αν άλλαξαν κάποια δεδομένα, κάποιες ενεργειακές ανάγκες ή τα άτομα μέσα σε μια οικογένεια, αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα προβλέψει το σύστημα», εξήγησε.

«Σε περίπτωση που υπήρχε αλλαγή, τότε θα υπάρχει απόκλιση στον λογαριασμό», πρόσθεσε.

Έξυπνοι μετρητές

Καταλήγοντας, η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε ότι «στην Κύπρο η σταδιακή εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών ολοκληρώνεται γύρω στο τέλος του 2025 και δεν θα χρειάζεται επί τόπου επίσκεψη λειτουργού της ΑΗΚ για καταγραφή της ένδειξης του μετρητή του.

«Όλα αυτά θα είναι αυτοματοποιημένα και θα μετριέται εξ' αποστάσεως η πραγματική τιμή», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Συνέχεια στις εξελίξεις με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, καθώς σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος των μοναχών, Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος δόθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top