ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος και Ρουμανία υπέγραψαν Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας

Κύπρος και Ρουμανία υπέγραψαν Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας

Η Κύπρος διευρύνει τις αμυντικές συνεργασίες της με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, προσθέτοντας σε αυτές και την Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας που υπεγράφη τη Δευτέρα με τη Ρουμανία.

Συγκεκριμένα η Συμφωνία για τη νέα Αμυντική Συνεργασία υπεγράφη από τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Ρουμάνο ομόλογό του Vasile Dincu, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας, στην Πράγα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Ταγματάρχης Ανδρέας Στυλιανού είπε στο ΚΥΠΕ ότι η Συμφωνία που υπεγράφη  αποτελεί το έναυσμα της συνεργασίας με τη Ρουμανία και στα πρώτα στάδια προνοεί ανταλλαγή προσωπικού, συνεκπαίδευση προσωπικού και κοινά στρατιωτική φύσεως αντικείμενα εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε ότι σε μεταγενέστερο στάδιο θα αναλυθούν οι προοπτικές για εμβάθυνση της συνεργασίας σε ευρύτερα επίπεδα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίουΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου παρέλαβε σήμερα, 19 Ιουνίου 2024, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top