Γυναικοκτονία στη Λευκωσία: Φύλλο και φτερό η γύρω περιοχή για εντοπισμό μαρτυρίας
31.08.2022 - 11:22
Φύλλο και φτερό θα κάνει η Αστυνομία, περιμετρικά τη σκηνή και περιοχή όπου εντοπίστηκε η νεκρή γυναίκα, ώστε να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία και μαρτυρίες.
Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως φόνο εκ προ μελέτης. Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή γύρω στις 16:20 το απόγευμα της Τρίτης στη Λευκωσία , από την η ιδιοκτήτρια του σπιτιού και ένα εργολάβο με τον οποίο είχε μεταβεί στο σημείο προκειμένου να γινούν εργασίες στην εγκαταλελειμμένη κατοικία.
Η σορός ανήκει σε γυναίκα ηλικίας περίπου 55 ετών, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου.
Κατά την αυτοψία που διενήργησε ιατροδικαστής , ο οποίος κλήθηκε στη σκηνή, και από τα προκαταρκτικά ευρήματα, φαίνεται ότι η γυναίκα φέρει πολλαπλά κατάγματα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο.
«Αυτοεξαιρεθήκαμε για λόγους αντικειμενικής αμεροληψίας», επανέλαβε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας ενώπιον της Επιτροπής Νομικών σε σχέση με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς για το Κράτος Μαφία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν κάναμε το αντίθετο θα μας κρέμαζαν». Είπε επίσης ότι ο φάκελος της Υπόθεσης Σάντη, βρίσκεται στο γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας και μελετούνται τα επόμενα βήματα και τυχόν ποινικές διώξεις.