Χουλουσί Ακάρ: «Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία»

Χουλουσί Ακάρ: «Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία»

Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά τη συνάντηση του στην Άγκυρα Υπουργούς Άμυνας ‘φιλικών και αδελφών χωρών (Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργισίας, Ουζμπεκιστάν) ανάμεσά τους και ο «υπουργός» του ψευδοκράτους.

«Είναι όρος οι φιλικές χώρες, οι συμμαχικές χώρες να μιλούν, να συζητούν και να αλληλοβοηθούνται μεταξύ τους», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά εμάς, πρόσθεσε, «μπορούμε να αναπτύξουμε την συνεργασία στην στρατιωτική εκπαίδευση, τις σχέσεις σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας. Το τραπέζι είναι πεντακάθαρο. Όλοι θα θέσουν τις ιδέες τους, τις ανάγκες τους. Κι αφού συζητήσουμε τί χρειάζεται να κάνουμε, έπειτα θα αποφασίσουμε όλοι μαζί».

«Διότι αν δεν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καλά τις περιόδους ειρήνης, θα είναι πολύ αργά στις περιόδους κινδύνου. Αυτές οι δραστηριότητες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση στάση έναντι τρίτων χωρών», είπε ο κ. Ακάρ.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χωρίς ζώνη ασφαλείας ο άτυχος Ανδρέας – Σοκάρει η φωτογραφία από το σημείο του θανατηφόρου

Χωρίς ζώνη ασφαλείας ο άτυχος Ανδρέας – Σοκάρει η φωτογραφία από το σημείο του θανατηφόρου

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, με θύμα τον 80χρονο Ανδρέα Γεωργάκη.