ΕΛΛΑΔΑ

Παυλόπουλος και Μεϊμαράκης συμφωνούν στην παραμονή στο ευρώ

Παυλόπουλος και Μεϊμαράκης συμφωνούν στην παραμονή στο ευρώ

Ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα βρέθηκε ενωμένος για να πει στους εταίρους ότι δεν υπάρχει ούτε σκέψη για ρήξη, και ότι μόνος στόχος είναι να διασφαλιστεί η πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ και την ευρωζώνη, είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο το μεταβατικό Πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εκείνος, συμπλήρωσε ότι «αυτή είναι και η γραμμή του κόμματος», και ότι το μήνυμα που εκπέμπουν οι ηγεσίες των 5 από τα 7 πολιτικών κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων (σ.σ.: το ΚΚΕ διαφοροποιήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών, η Χρυσή Αυγή δεν συμμετείχε), είναι ότι «είμαστε ενωμένοι, συνταγματικά και θεσμικά όμως, και προχωράμε, στηρίζουμε αυτή την άποψη, κόκκινη γραμμή η Ελλάδα στο ευρώ και στην ευρωζώνη».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το επιπλέον μήνυμα που θα ήθελε να εκπέμψει ο ίδιος προς τους εταίρους είναι «ότι δεν μπορεί και αυτοί να είναι τόσο σκληροί, πρέπει να κατανοήσουν ότι πάνω από το 80-85%, όπως καταγράφεται, του ελληνικού λαού επιθυμεί να είναι στο ευρώ».

Αναφερόμενος, τέλος, στην ψήφιση της συμφωνίας όταν αυτή έρθει στη Βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε στον κ. Παυλόπουλο ότι αυτό είναι πρωτίστως θέμα του Πρωθυπουργού.

«Αυτός έχει την ευθύνη, αυτός τα αναλαμβάνει, αυτός πρέπει να συνεννοηθεί με τη δικιά του κοινοβουλευτική ομάδα, και εμείς πιστεύουμε ότι στη Βουλή, η συμφωνία θα έχει μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση, απήχηση, έστω κι αν κάποιοι συνάδελφοι, κατά συνείδηση από το δικό του κόμμα, ψηφίσουν διαφορετικά», πρόσθεσε.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top