ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ στο debate του ΡΙΚ - «Εδώ και μήνες το λέω, έρχεται μεγάλη οικονομική καταιγίδα, φτηνιάρης πολιτικός δεν υπήρξα ποτέ»

Αβέρωφ στο debate του ΡΙΚ - «Εδώ και μήνες το λέω, έρχεται μεγάλη οικονομική καταιγίδα, φτηνιάρης πολιτικός δεν υπήρξα ποτέ»

Την πρώτη συζήτηση μεταξύ υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για τον μήνα Σεπτέμβριο, διεξάγει απόψε (1/9) το ΡΙΚ.

Στην εκπομπή «Προκλήσεις» φιλοξενούνται οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Γιώργος Κολοκασίδης και Μάριος Ηλιάδης.

Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης είναι η ακρίβεια, η διαφθορά και το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρθηκε στην ακρίβεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έρχεται μεγάλη οικονομική καταιγίδα».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ανάμεσα σε άλλα πως «η ακρίβεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μιας οικονομίας. Οριζόντια και κάθετα επηρεάζεται η τσέπη του κάθε πολίτη. Έχουμε μια οικονομία σε γερά θεμέλια παρόλο που περάσαμε την κρίση της πανδημίας.

Η ακρίβεια δεν ήρθε για να φύγει σύντομα, θα την αντιμετωπίσουμε και το 2023. Προτεραιότητα είναι να κρατήσουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Για αυτούς που έχουν εισόδημα από 19.500 μέχρι 30.000 ευρώ θα μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερη φορολογική έκπτωση.

Να αυξήσουμε το αφορολόγητο. Στους πολίτες που παίρνουν κάτω από 19.500 το κράτος μπορεί να πληρώνει μέρος του ΓεΣΥ ή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιο ποσό θα δώσουμε σε αυτά τα στρώματα. Εδώ και μήνες το λέω, έρχεται μεγάλη οικονομική καταιγίδα».

Επιπρόσθετα τόνισε ότι «εγώ φτηνιάρης πολιτικός δεν υπήρξα ποτέ. Είμαι πρόεδρος ενός κόμματος που στήριξε την Κυβέρνηση. Αναλαμβάνω ως πρόεδρος κόμματος το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης. Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετείχαν κι άλλα κόμματα δεν ήταν μόνο ο ΔΗΣΥ».

Δείτε βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top