ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Μεταφορών: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα στηρίζει την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της»

Υπουργός Μεταφορών: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα στηρίζει την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της»

Η Κυβέρνηση έμπρακτα στηρίζει την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της, ανέφερε το βράδυ της Κυριακής ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, χαιρετίζοντας το φεστιβάλ Ππαλουζέ, στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού.

Σύμφωνα με χαιρετισμό του, που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Γιάννης Καρούσος είπε πως η κυπριακή ύπαιθρος, με τις φυσικές της ομορφιές και τους ανθρώπους της, αποτελεί ιδιαίτερο κομμάτι του τόπου μας «και ως Κυβέρνηση έχουμε ύψιστο καθήκον την προστασία, τη στήριξη και την ανάπτυξή της».

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, συνέχισε, έχει εντοπίσει εδώ και χρόνια την ανάγκη στήριξης της υπαίθρου και «στόχος του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η αναζωογόνηση των περιοχών αυτών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που να επιτρέπουν την προσέλκυση νέων οικογενειών, επενδυτών και επιχειρηματιών για μόνιμη διαβίωση και επαγγελματική δραστηριοποίηση».

Προς την επίτευξη του στόχου αυτού, υπέδειξε ο Γιάννης Καρούσος, το 2019 και για πρώτη φορά από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση υιοθέτησε την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων, με στόχο να δοθεί πραγματική και ουσιαστική στήριξη στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τουριστικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Ανέφερε δε ότι το προϋπολογιζόμενο ποσό για την τριετία 2022-2024, για αναπτυξιακά έργα σε κοινότητες της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών, ξεπερνά τα €370 εκ., ποσό αυξημένο κατά €125 εκ. σε σύγκριση με την τριετία 2019-2021. Πρόσθεσε δε ότι, σημαντικά έργα οδικού δικτύου που αποτελούσαν πάγια και διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων της υπαίθρου και των ορεινών Κοινοτήτων συνολικού ύψους €350 εκ. μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης προς όφελος της ανάπτυξης των περιοχών αυτών.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καρούσος υπενθύμισε έργα που προωθεί το Υπουργείο του και που, όπως είπε, θα επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη της κοινότητας του Αγίου Αμβροσίου και θα συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και στον περιορισμό της αστυφιλίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επίστρωση του παλαιού δρόμου που διέρχεται διαμέσου του Αγίου Αμβροσίου, η οποία έγινε εντός Ιουλίου του 2022 στα πλαίσια του συμβολαίου περιοδικής συντήρησης της επαρχίας και αστικών περιοχών Λεμεσού. Πρόσθεσε πως σύντομα θα γίνει επίστρωση διαφόρων τμημάτων στον κύριο δρόμο Ερήμης – Μανδριών συνολικού μήκους 9,1χλμ.

Όσον αφορά στη βελτίωση του δρόμου Ερήμης – Αγ. Αμβροσίου - Ομόδους - Μανδριών, είπε ότι προωθούνται μέτρα οδικής ασφάλειας έναντι δαπάνης €200.000 που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή του Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων στις αρχές του έτους. Οι εργασίες αρχίζουν εντός Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν εντός του 2022, ενώ προωθείται η κατασκευή κόλπων στάσης βαρέων οχημάτων μόλις ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, έναντι δαπάνης περίπου €300.000, εντός του 2023, συμπλήρωσε.

Για λόγους οδικής ασφάλειας, συνέχισε, έχουν κατασκευαστεί αρκετά μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης στο δρόμο Ερήμης – Μανδριών, όπως υπερυψωμένες συμβολές, δεξιόστροφες λωρίδες, διαπλατύνσεις ερεισμάτων με την κατασκευή τοιχίων και επενδυμένων αυλακιών σε μεγάλα τμήματα όλου του δρόμου όπως και έργα απορροής ομβρίων.

Ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε και στις τελευταίες εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Κτίρι, που κόστισαν περίπου €9000, προσθέτοντας ότι γίνεται διαβούλευση με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου για νέο κύκλο εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του ναού και του περιβάλλοντα χώρου μέσα στις επόμενες χρονιές, ανάλογα με τον προγραμματισμό των εργασιών του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Λέγοντας ότι τα πιο πάνω είναι μόνο μερικές από τις δράσεις της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη «που αποδεικνύουν την έμπρακτη στήριξη της υπαίθρου και των ανθρώπων της», ο Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μόνο μέσα από την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής του κόσμου της υπαίθρου, θα αποτρέψουμε την εγκατάλειψή της και θα αναδείξουμε τις περιοχές αυτές ως κέντρα πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης».

Καταληκτικά, συνεχάρη το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Αμβροσίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top