ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Επέλεξα συνειδητά να ταξιδέψω σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για να συνομιλήσω με συμπολίτες μας

Νίκος Χριστοδουλίδης: Επέλεξα συνειδητά να ταξιδέψω σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για να συνομιλήσω με συμπολίτες μας

Τη μεθοδολογία διαμόρφωσης του προεκλογικού του προγράμματος, το οποίο θα ξεκινήσει να δημοσιοποιείται τις αμέσως επόμενες μέρες, παρουσιάζει σε φιλμάκι ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και μέλη των ομάδων παραγωγής πολιτικής.

Κινητήρια δύναμη και συνδιαμορφωτές των θέσεων και πολιτικών του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι η ίδια η κοινωνία των πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και κομματικών καταβολών, με την οποία συζήτησε όλο αυτό το διάστημα, όπως επίσης με οργανωμένα σύνολα, φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις κατά καιρούς μετρήσεις και τα αποτελέσματα σε σχέση με την αξιοπιστία ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία, ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς, αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις καθημερινά, επέλεξα συνειδητά να ταξιδέψω σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για να συνομιλήσω με συμπολίτες μας από όλες τις ηλικίες, να ακούσω τις έγνοιες, να ακούσω τις ανησυχίες, να ακούσω τις προσδοκίες τους, μέσα από τη διακυβέρνηση του τόπου».

Ήταν μια πρωτόγνωρη άσκηση συμμετοχικής δημοκρατίας, αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης, η οποία του έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθεί σαφώς πολύ καλύτερα ποιες είναι οι προσδοκίες της κοινωνίας μέσα από τη διακυβέρνηση του τόπου.

Επόμενο βήμα, είναι η έναρξη παρουσίασης των προτεραιοτήτων, των πολιτικών και των θέσεών του, με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε η όλη διαδικασία, δηλαδή μέσω της επαφής με τους πολίτες. «Θα επιστρέψω στην κοινωνία, θα ταξιδέψω και πάλι σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για να παρουσιάσουμε τις δικές μας πολιτικές προσεγγίσεις».

Ο συντονιστής του προεκλογικού προγράμματος Χαράλαμπος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο ομαδοποιήθηκαν οι προτάσεις σε 4 πυλώνες και 12 προτεραιότητες και τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν.

Η Τζόζη Χριστοδούλου, από την ομάδα συντονισμού προγράμματος, αναφέρθηκε στο κριτήριο της αξιολόγησης και στον βασικό άξονα των πολιτικών που έχουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο, με στόχο μια δίκαιη, συμμετοχική και διαφανή διακυβέρνηση.

Στην πρωτόγνωρη ανταπόκριση του κοινού, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία αναφέρθηκε ο Χριστόδουλος Χαραλάμπους, μέλος της ομάδας παραγωγής πολιτικής, σημειώνοντας το επίπεδο και την ουσία των εισηγήσεων που έχουν αποσταλεί από την κοινωνία.

Τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι νέοι μέσα από την ενεργό εμπλοκή τους στη διαδικασία ετοιμασίας του προγράμματος ανέλυσε η Μικαέλα Ράσπα, μέλος της ομάδας παραγωγής πολιτικής, ενώ η Γεωργία Ζαβρίδου, επίσης από την ομάδα παραγωγής πολιτικής, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες των πολιτών όπως προέκυψαν μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα, που ήταν θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την καθημερινότητα του πολίτη.

Το φιλμάκι ολοκληρώνεται με την εξαγγελία του κ. Χριστοδουλίδη μέσα στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας, για θεσμοθέτηση ενός συνεχούς διαλόγου ανάμεσα στην κοινωνία και στην εκτελεστική εξουσία «για να μπορούμε να ανταποκριθούμε ουσιαστικά στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του Ρώσου για το θανατηφόρο με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου - Αυτός είναι ο λόγος

Εκλογές 2024: Ιδού οι εκλεκτοί του ΔΗΚΟ για Δημάρχοι και Αντιδημάρχοι - Με κατά βούληση για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: «Καλούν και άλλους μάρτυρες - Το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές»

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top