«Ζούμε έναν ολικό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος

«Ζούμε έναν ολικό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος

«Πριν από λίγες ημέρες, είχα πει ότι ζούμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις. Τώρα μπορώ να πω ότι πρόκειται για έναν ολικό, τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», τόνισε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, με ιδιαίτερη αναφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις συνέπειές της, αλλά και σε άλλες συγκρούσεις, σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

«Εντατικοποιούνται αναχρονιστικές συγκρούσεις, επανέρχονται ακραίοι, κλειστοί, επιθετικοί εθνικισμοί, με νέους πολέμους που πλήττουν ηλικιωμένους, παιδιά και αρρώστους και οι οποίοι προκαλούν παντού καταστροφές», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

«Μετά από τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους νομίζαμε ότι ο κόσμος είχε μάθει να πορεύεται, σταδιακά, προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου, πολλαπλών μορφών συνεργασίας. Η Ιστορία, όμως, παρουσιάζει, δυστυχώς, σημάδια οπισθοδρόμησης», ολοκλήρωσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Πηγη: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE