Ζελένσκι: «Ο ρωσικός στρατός έκανε την σωστή επιλογή και ετράπη σε φυγή»

Ζελένσκι: «Ο ρωσικός στρατός έκανε την σωστή επιλογή και ετράπη σε φυγή»

Όπως σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο στρατός ανακατέλαβε «2.000 χιλιόμετρα εδάφους».

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε «2.000 χιλιόμετρα εδάφους» κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός «έκανε την σωστή επιλογή» τρεπόμενος σε φυγή απέναντι στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει η Ουκρανία στο βορειοανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

«Προς το παρόν, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, περί τα 2.000 χιλιόμετρα εδάφους έχουν απελευθερωθεί», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός μας δείχνει το καλύτερο που έχει: την πλάτη του. Αλλωστε, η σωστή επιλογή γι’ αυτούς είναι να τραπούν σε φυγή» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE