Χρήση των προσαρμοσμένων εμβολίων COVID-19 για ευάλωτες ομάδες εισηγούνται ECDC και EMA

Χρήση των προσαρμοσμένων εμβολίων COVID-19 για ευάλωτες ομάδες εισηγούνται ECDC και EMA

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να χορηγούν τα προσαρμοσμένα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 ως ενισχυτικές δόσεις, κατά προτεραιότητα σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, σύμφωνα με συστάσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ενόψει των φθινοπωρινών και χειμερινών εκστρατειών εμβολιασμού των κρατών μελών.

Ειδικότερα, οι ευάλωτες αυτές ομάδες περιλαμβάνουν άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, ανοσοκατεσταλμένα και άλλα ευάλωτα άτομα (από 12 ετών και άνω) με υποκείμενες παθήσεις που τα θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19 και έγκυες γυναίκες.

Επίσης γίνεται σύσταση να δοθεί προτεραιότητα στους ενοίκους και το προσωπικό εγκαταστάσεων μακροχρόνιας φροντίδας, ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη λόγω της αυξημένης έκθεσής τους σε περίπτωση μελλοντικών νέων κυμάτων του SARS-CoV-2 και του καίριου ρόλου τους στην σωστή λειτουργία των συστημάτων υγείας.

Τα προσαρμοσμένα εμβόλια που αδειοδοτήθηκαν πρόσφατα έχουν εγκριθεί μόνο για χρήση ως ενισχυτικές δόσεις σε άτομα που ολοκλήρωσαν τουλάχιστον το αρχικό σχήμα εμβολιασμού, ανεξάρτητα από το ποια εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν σε αυτόν.

Όπως σημειώνεται, οι εθνικές αρχές είναι αυτές που λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τη διάθεση των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων και του τύπου των εμβολίων, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η εξάπλωση της λοίμωξης, τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19 σε διαφορετικούς πληθυσμούς και την εμφάνιση νέων παραλλαγών.

Οι Εθνικές Τεχνικές Συμβουλευτικές Ομάδες Ανοσοποίησης (NITAGs) θα διατυπώσουν τελικές εθνικές συστάσεις σχετικά με τη χρήση των εμβολίων έναντι της νόσου COVID-19, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση στις χώρες τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE