ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές - Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές - Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι τα κύρια ζητήματα στα οποία επικεντρώθηκαν οι δηλώσεις υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, κάποιοι εκ των οποίων είχαν επαφές ή περιοδείες στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος για την Δημοκρατία, Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον ΔΗΣΥ. «Η προστιθέμενη αξία σε οποιαδήποτε έρευνα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την αγορά και όχι να κάνουμε έρευνες για χάρη έρευνας για να μπαίνουν στα συρτάρια είτε των γραφείων είτε τόμοι σε βιβλιοθήκες. Αυτή είναι ξεκάθαρη πολιτική μου θέση και θέλω να συγχαρώ τους ιδρυτές αυτού του Κέντρου Αριστείας, δήλωσε ο κ. Νεοφύτου.

Επί τη ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη το Υπουργείο Παιδείας «για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να έχουμε μια ομαλή σχολική χρονιά». Έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια που αφορούν την παιδεία μας, πρόσθεσε. Θέλουμε αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς για να συνεχίσουμε να έχουμε καλά και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην παιδεία μας, συμπλήρωσε.

Από πλευράς του, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, δήλωσε με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ότι η παιδεία αποτελεί ένα αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι το κύριο εργαλείο για την κοινωνική, οικονομική και την πολιτισμική ανάπτυξη της κυπριακής κοινωνίας και γι΄αυτό και δεν πρέπει να είναι δέσμια αναχρονιστικών προσεγγίσεων και εξετασιοκεντρικών αντιλήψεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όραμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι η αναδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος με επίκεντρο το δημόσιο σχολείο, όπου η εμπειρία της μάθησης θα οδηγεί στη μόρφωση και θα διαπλάθει καλλιεργημένους ανθρώπους, ελεύθερα και δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες και θα ανοίγει την πόρτα στη γνώση, στη φαντασία και στη δημιουργία.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του, επισκέφθηκε σήμερα κυπριακές επιχειρήσεις στην κοινότητα Αλεθρικό και στις βιομηχανικές περιοχές Αραδίππου και Λάρνακας, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και διευθυντικά στελέχη, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του.

Όπως αναφέρεται ο κ. Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι γνωρίζει καλά ότι οι Λαρνακείς νιώθουν ότι η πόλη τους είναι ο «φτωχός συγγενής». Τα τελευταία χρόνια, είπε, μέσα από την συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, έγιναν σημαντικά βήματα με αποτέλεσμα να υπάρξει αξιοσημείωτη ανάπτυξη, χωρίς την ίδια στιγμή να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της πόλης. Στην ανακοίνωση δηλώνεται ότι ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την ακρίβεια, το μεταναστευτικό, εργασιακά θέματα, το στεγαστικό και άλλα.

Το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χρίστου Χρίστου αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι η παραδοχή της ίδιας της Ευρώπης ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το «μεταναστευτικό» βουλιάζοντας την Κύπρο με λαθρομετανάστες, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, που θα πρέπει να αξιοποιήσει ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις επερχόμενες εκλογές, προσθέτει, ο λαός θα έχει την ευκαιρία να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα, αφού μόνο η υποψηφιότητα του Χρίστου Χρίστου είναι σε θέση, έχει την βούληση και μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα των παρανόμων μεταναστών.

Σε ανακοίνωσή του, το Εκλογικό Επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέα Δημητριάδη, διοργανώνει συναυλία με το συγκρότημα «ONIRAMA», αφιερωμένη στους νέους και το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές. Όπως αναφέρεται, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στο  Pavillion Hall στις 20:30 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι η συνέχιση της μάχης για μια παιδεία με επίκεντρο τον άνθρωπο, αλλά και τον τόπο. Παράλληλα, καταθέτει 40 προτάσεις για την αναδιαμόρφωση και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την υποχρεωτική δωρεάν εκπαίδευση από τη νηπιακή ηλικία εισηγήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μάριος Ηλιάδης με ανακοίνωσή του. «Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ασφαλώς πολλαπλά οφέλη ευρύτερα για την κοινωνία, αφού θ’ απελευθέρωνε τους γονείς και ιδιαίτερα τις μητέρες, από την ανάγκη συνεχούς φύλαξης και προστασίας των παιδιών τους στη συγκεκριμένη ηλικία και θα μπορούσαν να επιστρέφουν στο ενεργό εργατικό δυναμικό του Κράτους, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες» αναφέρει.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κανένας μη κάτοχος περιουσίας στα Κατεχόμενα, πρόσφυγας ή μη, δεν θα πρέπει να έχει προτεραιότητα σε τ/κ περιουσία στις ελεύθερες περιοχές. «Απαιτούμε να μάθουμε ποιοι μη δικαιούχοι εκμεταλλεύονται τις τ/κ περιουσίες καθώς και ποιοι τους το επέτρεψαν», αναφέρεται. Ζητούμε ξεκάθαρες απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καταλήγει η ανακοίνωση.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top