ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίλημμα μεταξύ Αχιλλέα και Χριστοφίδη στους «μικρούς» - Έρχεται νέα συνάντηση

Δίλημμα μεταξύ Αχιλλέα και Χριστοφίδη στους «μικρούς» - Έρχεται νέα συνάντηση

Τρόπους συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές αναζητούν οι τέσσερεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι Αχιλλέας Δημητριάδης, Μάριος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, έχουν ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού και σε θέματα διαφθοράς.

Η πρωτοβουλία για αναζήτηση συνεννόησης ανήκει στον Μάριο Ηλιάδη, ο οποίος θεωρεί ότι θα πρέπει να εξαντλήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και να ενώσουν δυνάμεις για το καλό του τόπου. Ο Μάριος Ηλιάδης επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του Πολίτη ότι ήδη έγιναν δύο συναντήσεις των τεσσάρων ανεξάρτητων υποψηφίων, και όπως πληροφορείται το Τhemaonline, εντός των ημερών προγραμματίζεται και νέα συνάντηση.

Σε πρώτο στάδιο η συζήτηση έχει να κάνει με τα περιθώρια συνεννόησης στα μεγάλα θέματα και ακολούθως να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για μια συνεργασία, το πως αυτή θα επιτευχθεί, το είδος που θα έχει κλπ. Εάν υπάρξει πρόοδος σε αυτά τα θέματα τότε ενδεχομένως να ανοίξει ο δρόμος για μια συνεργασία, ίσως με κοινό υποψήφιο. Αυτό το σημείο αποτελεί και το πιο δύσκολο κομμάτι του πιθανού εγχειρήματος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους Αχιλλέα Δημητριάδη και Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, οι οποίοι με βάση τις μετρήσεις, έχουν προβάδισμα, ειδικότερα ο πρώτος, ο οποίος ουσιαστικά βρίσκεται σε τροχιά προεδρικών εκλογών από τον Σεπτέμβριο και πρώτος έχει καταθέσει προεκλογικό πρόγραμμα από τον Φεβρουάριο. Γίνεται κατανοητό ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με δύο υποψήφιους τότε θα πρέπει κάποιος να αποσυρθεί. Με βάση την αντίληψη που υπάρχει, η όποια απόφαση θα πρέπει να βασιστεί πάνω σε δημοσκοπήσεις κοινής αποδοχής, ενώ εγείρονται και διάφορα άλλα ζητήματα, όπως το ρόλο που θα έχει ο καθένας από τους υπόλοιπους τρεις, ο καταμερισμός των εξόδων της προεκλογικής εκστρατείας κ.λπ. Πάντως, και οι τέσσερις εμφανίζονται πρόθυμοι για συζήτηση και δηλώνουν ανοικτοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας, ασφαλώς χωρίς αυτό να διασφαλίζει και το όποιο αποτέλεσμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top