«Έπεσε» θύμα απάτης 34χρονος από τη Λεμεσό – Για μια αγορά του «έφαγαν» 4628 δολάρια

«Έπεσε» θύμα απάτης 34χρονος από τη Λεμεσό – Για μια αγορά του «έφαγαν» 4628 δολάρια

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 34χρονο κάτοικο Λεμεσού ότι, μεταξύ 17/8/2022 – 1/9/2022 έπεσε θύμα απάτης διαδικτύου με αποτέλεσμα να του αποσπαστεί χρηματικό ποσό ύψους $4,628.

Ο συγκεκριμένος είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου, αριθμό ηλεκτρικών εργαλείων αξίας $800, για τα οποία πλήρωσε σε λογαριασμό που του υποδείχθηκε από τον πωλητή, ο οποίος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού, ολόκληρο το ποσό μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ακολούθως, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πωλητής φέρεται να ανάφερε στον αγοραστή ότι τα μηχανήματα είχαν αφιχθεί στο Λιμάνι Λεμεσού αλλά χρειάζονταν περισσότερα χρήματα για εκτελωνισμό τους καθώς και άλλα έξοδα τα οποία έπρεπε να πληρωθούν. Ο παραπονούμενος προχώρησε σε άλλα τρία εμβάσματα προς τον πωλητή συνολικού ύψους $4,628 και όταν συνέχισε να λαμβάνει μηνύματα από τον πωλητή ότι χρειάζονταν περισσότερα ακόμη χρήματα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταβάλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αν διαπιστώσετε κάτι ύποπτο ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 22-808200 ή και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών για ηλεκτρονικά εγκλήματα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

Τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE