ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έρωτας στη νεκρή ζώνη»: Αυτός, δεν έκανε στρατό στα κατεχόμενα και βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές - Αυτή, Τουρκάλα που δεν μπορεί να περάσει

«Έρωτας στη νεκρή ζώνη»: Αυτός, δεν έκανε στρατό στα κατεχόμενα και βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές - Αυτή, Τουρκάλα που δεν μπορεί να περάσει

Με τίτλο «Ένας έρωτας στη νεκρή ζώνη» ο αρθρογράφος της «Γενί Ντουζέν», Σερχάτ Ιντσιρλί γράφει την Τετάρτη για την σχέση του 22χρονoυ Αλκίν Βελί – που έχει και βρετανική υπηκοότητα – που επειδή δεν έκανε στρατό στα κατεχόμενα, δεν μπορεί να περάσει στο ψευδοκράτος και διαμένει στις ελεύθερες περιοχές, και της συνομήλικης αρραβωνιαστικιάς του, Αϊσέ Γκιούλ, η οποία είναι τουρκικής καταγωγής, έχει γεννηθεί στα κατεχόμενα και γι’ αυτό δεν μπορεί να περάσει στις ελεύθερες περιοχές.

Ο Ιντσιρλί σημειώνει ότι εάν ο Βελί περάσει στα κατεχόμενα θα συλληφθεί ως λιποτάκτης, παρ’ ότι προθυμοποιείται να πληρώσει το χρηματισμό αντίτιμο της θητείας του κι ακόμα περισσότερο. Το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν επιτρέπουν στην Γκιούλ να περάσει στις ελεύθερες περιοχές επειδή «είσαι Τουρκάλα».

Οι δύο νέοι, γράφει ο Σερχάτ Ιντσιρλί, συναντώνται στο Σπίτι της Συνεργασίας και περνούν χρόνο μαζί και δημοσιεύει στο άρθρο του σχετικές φωτογραφίες.

Η μητέρα του νεαρού, Εμινέ Ολκάν εξήγησε στον Τ/κ αρθρογράφο ότι ο γιος της δεν έχει ταυτότητα του ψευδοκράτους, έζησε στα κατεχόμενα με την γιαγιά και τον παππού από το 2004 μέχρι το 2014 και μετά πήγαν όλοι μαζί και έμειναν στην Βρετανία, όπου σπούδασε. Έμαθαν ότι θεωρείται λιποτάκτης καθώς έπρεπε να κάνει στρατό και δεν μπορεί να μεταβεί στα κατεχόμενα, ανέφερε, λέγοντας ότι ο 22χρονος διαμένει στις ελεύθερες περιοχές.

Ήρθαν όλοι μαζί από την Αγγλία πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ίδια κατάγεται από την Αμπελίκου και ο σύζυγός της από τις Αρόδες. Διαμένουν, είπε, στα κατεχόμενα και ο γιος της στο «νότο», όπως αναφέρθηκε στις ελεύθερες περιοχές.

Με την νύφη της, συνέχισε, που διαμένει στο «βορρά» όπου και γεννήθηκε, ο γιος της βρίσκεται στο Σπίτι της Συνεργασίας. «Όλη την ημέρα κάθονται εκεί, εκεί βρίσκονται. Κι εμείς τους πάμε φαγητό να φάνε εκεί» είπε.

Σαν τον γιο της, είπε η Ολκάν, υπάρχουν κι άλλοι Τ/κ νέοι στο εξωτερικό, που επειδή δεν έχουν κάνει στρατό στο ψευδοκράτος δεν μπορούν να επιστρέψουν και αντιμετωπίζουν ανθρώπινες δυσκολίες, όπως ανέφερε.

«Ο Αλκίν δεν το σκάει από τον στρατό, αλλά δεν μπορεί να πάει τώρα γιατί θα χάσει την δουλειά του. Δεν είναι θέμα 30.000 ή 40.000 ΤΛ, αν χρειαστεί να πληρώσουμε και 200.000 ΤΛ αλλά ο γιος μου, τα παιδιά μας, να μην ζουν αυτό το μαρτύριο. Σας παρακαλώ» είπε.

Ο Σερχάτ Ιντσιρλί σχολιάζοντας την ιστορία αυτή γράφει ότι «το Κυπριακό πρέπει να λυθεί, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Εσείς μπορεί να μην θέλετε να λυθεί, ούτε και γι’ αυτό είμαι σίγουρος, αλλά αφήστε το Κυπριακό, δεν κουνάτε το δάχτυλό σας για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίσουν νέοι όπως ο Αλκίν και η Αϊσέ».

Σημειώνει δε ότι στα κατεχόμενα, εδώ και χρόνια, δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της στρατιωτικής θητείας για τους νέους που βρίσκονται στο εξωτερικό λέγοντας από την μια τους βάζουν την «ταμπέλα» λιποτάκτης, αλλά από την άλλη αν πάρουν χρήματα, θεωρούν ότι έκαναν την θητεία τους.

Ό,τι κι αν είναι, γράφει, «δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον Αλκίν και την Αϊσέ; Στο όνομα της ανθρωπιάς και του έρωτα. Συνεχίστε να παρακολουθείτε και να ξεγελιέστε!».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top