ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραδόθηκε το πόρισμα Αιμιλιανίδη στον Γενικό Εισαγγελέα για τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους

Παραδόθηκε το πόρισμα Αιμιλιανίδη στον Γενικό Εισαγγελέα για τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους

Λίγο μετά τις 17:00, έφθασε στην Νομική Υπηρεσία ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, κρατώντας φακέλους με το μαρτυρικό υλικό, το οποίο και παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται ότι, από το πρωί αναμενόταν να υποβληθεί το πόρισμα με την πολύκροτη υπόθεση και τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους και της λειτουργού του σωφρονιστικού ιδρύματος, Αθηνάς Δημητρίου, σε βάρος του Διοικητή της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Μιχάλη Κατσουνωτού, για συνεργασία με βαρυποινίτη με στόχο την ηθική τους εξόντωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο ποινικός ανακριτής εντοπίζει τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων, ωστόσο άγνωστο παραμένει κατά πόσον καταλήγει στην εισήγηση για ποινικές διώξεις οποιουδήποτε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης λάμβανε καταθέσεις για τον φάκελο των ερευνών του μέχρι και την περασμένη εβδομάδα. Στις εν λόγω καταθέσεις συμπεριλαμβάνονται μαρτυρίες και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν πριν από περίπου δυόμιση μήνες.

Ανάλογα με τις εξελίξεις αναμένονται να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες όσον αφορά τις Κεντρικές Φυλακές, αφού τόσο η Άννα Αριστοτέλους, όσο και η Αθηνά Δημητρίου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη Διεύθυνση των Φυλακών.

Παράλληλα, σήμερα εκπνέει και η διαθεσιμότητα του Διοικητή της ΥΚΑΝ, με τη Στέφη Δράκου να καλείται να αποφασίσει αν θα αφήσει τον Μιχάλη Κατσουνωτό να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης είπε πως σήμερα λήγει η προθεσμία για την παράδοση του πορίσματος από τον ποινικό ανακριτή Αιμιλιανίδη σε σχέση με την υπόθεση της καταγγελίας της Διεύθυνσης των Φυλακών εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας.

Εντός της ημέρας, είπε, θα παραδώσει ο κ. Αιμιλιανίδης το πόρισμα του και σε αυτή την υπόθεση θα αξιολογηθεί όλο το μαρτυρικό υλικό, για να αποφασιστεί κατά πόσον ενδείκνυται η λήψη οποιωνδήποτε περαιτέρω μέτρων.

Ερωτηθείς αν θα ερωτηθεί και η Υπουργός Δικαιοσύνης για το πόρισμα έτσι ώστε να λάβει την οποιαδήποτε απόφαση, ο κ. Σαββίδης είπε πως ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο Νομικός Σύμβουλος της εκτελεστικής εξουσίας και συνεπώς όποτε η Υπουργός ζητά οποιαδήποτε γνωμάτευση ή βοήθεια από τη Νομική Υπηρεσία θα την πάρει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top