ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικός Οκτάι: Όταν αντιδράσουμε η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα

Προκλητικός Οκτάι: Όταν αντιδράσουμε η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα

Οι εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης εξακολουθούν να συντηρούν τη ρητορική προκλήσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου εχθές, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο αντιπρόεδρος της χώρας, Φουάτ Οκτάι, που βρήκε την ευκαιρία να «απαντήσει» στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει από τους Τούρκους «να έρθουν στη χώρα μας με το φως της ημέρας».

«Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχραστεί τον εναέριο χώρο μας και τη Γαλάζια πατρίδα μας. Σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες, εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Κάνει επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, προκαλώντας καθημερινά τον θάνατο πολλών βρεφών και των οικογενειών τους. Όταν λέμε "βάλτε μυαλό" και "μην ξεχνάτε τη Σμύρνη" σε μια Ελλάδα που δρα απερίσκεπτα, είμαστε εμείς το κόμμα που ανεβάζει την ένταση;» είπε ο Οκτάι σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του.

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Ο αξιότιμος πρόεδρός μας προειδοποίησε ξεκάθαρα και απερίφραστα. Είπε: "Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, αλλιώς μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα". Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε νύχτα, ελάτε μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες... θα χιονίσει στα ελληνικά νησιά. Αυτοί που σέρνουν την Ελλάδα σε αυτές τις περιπέτειες, αυτοί που φαίνονται φιλικοί, εξαφανίζονται αμέσως. Γι' αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο».

Πηγη:newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top