Η αναφορά του ΠτΔ σε μεταρρυθμίσεις και SAFE πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Είναι σημαντικό να προχωρούμε»
Στις ενέργειες της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό του κράτους αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Παρότι στη σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τον παρεχόμενο οπλισμό, σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο περιλαμβάνει συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (HIMARS) και πυρομαχικά για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με στρατιωτική βοήθεια αξίας 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ανακοινώθηκε καθώς ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει από τις αρχές του μήνα μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών από τους ρώσους εισβολείς.
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις