ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Η Ζωή πάει σε ολονυχτία τη συζήτηση – Αντιδράσεις από τους βουλευτές και ερωτηματικά

Ελλάδα: Η Ζωή πάει σε ολονυχτία τη συζήτηση – Αντιδράσεις από τους βουλευτές και ερωτηματικά

Σίριαλ με τα καμώματα της Κωνσταντοπούλου - Συγκάλεσε Διάσκεψη Προέδρων στις 22:15 - Άγνωστο αν θα ανέβει στο προεδρείο

Προβληματισμό προκαλεί η καθυστέρηση έκδοσης της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας προκειμένου να ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση που θα καθορίσει εάν η κυβέρνηση έχει την εξουσιοδότηση με ευρύτατη στήριξη προκειμένου να αποφύγει την ρήξη και να φέρει συμφωνία.

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, μια ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -Επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά). 

Υπό αυτά τα δεδομένα, αναφέρουν ότι η πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22.15, για να αποφασίσουν πότε θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το κρίσιμο νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίζει με τηλεφωνική συνεννόηση ή διά περιφοράς. Σε μια εμφανή προσπάθεια παρελκυστικής τακτικής, η κυρία Κωνσταντοπούλου, θέλει προφανώς να καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, προκειμένου να καθοριστεί ο προγραμματισμός.

Στο «στόχαστρο» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για «καψόνι» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνουν λόγο βουλευτές, καθώς η Πρόεδρος Της Βουλής φέρεται να επιθυμεί την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις – Επιτροπής και Ολομέλειας – να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά).

«Κυβερνησάρα! Ο Γιάννης Βαρουφάκης την έκανε για διακοπές πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. Η Ζωή μπλοκάρει όλη την διαδικασία και ο Τσιπρας κοιτάει», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter.

«Διάσκεψη προέδρων στις 10.15... Για να δούμε πότε θα ξεκινήσει η ολομέλεια...», σημείωσε από τη μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη μεριά του ο Γιώργος Μαυρωτάς του «Ποταμιού» έγραψε: «Η Ζωή θέλει ξενύχτι...»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top