Ρώμη: «Βαρύ» πρόστιμο σε τουρίστα επειδή... έτρωγε στα σκαλιά συντριβανιού

Ρώμη: «Βαρύ» πρόστιμο σε τουρίστα επειδή... έτρωγε στα σκαλιά συντριβανιού

Αμερικανός τουρίστας που επισκέφτηκε τη Ρώμη υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο εκατοντάδων ευρώ αφού συνελήφθη να τρώει παγωτό, ενώ καθόταν σε ένα από τα σιντριβάνια της πόλης.

Στον 55χρονο ταξιδιώτη επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ, επειδή κάθισε στα σκαλιά, στη Fontana dei Catecumeni στην Piazza della Madonna dei Monti και άρχισε να τρώει γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο στον άνδρα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την «ευπρέπεια» και να προστατεύσουν σιντριβάνια - μνημεία στην πόλη, καθώς «είχε πρόθεση να πιει και να φάει σε τμήμα του σιντριβανιού».

Το σιντριβάνι, είναι κατασκευασμένο από τραβερτίνη και χτίστηκε από τον Μπατίστα Ρουσκόνι γύρω στο 1588 – 1589. Το 1997 έγιναν εργασίες αποκατάστασής του.

Στη διάσημη πόλη απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση ποτών στους δρόμους, η οργάνωση περιηγήσεων σε μπαρ κ.α, ανέφερε το CNN.

Το 2019, η δημοτική αρχή όρισε βαρύ πρόστιμο σε όσους κάθονται, τρώνε ή πίνουν στα Ισπανικά Σκαλιά της πόλης, που ήταν κάποτε δημοφιλές και εμβληματικό μέρος για ξεκούραση.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

Στο μήνυμα της επετείου της 1ης Απριλίου, στο Κυπριακό και σε θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE