Χειροπέδες σε 50χρονο για υποβοήθηση μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο

Χειροπέδες σε 50χρονο για υποβοήθηση μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο

Γύρω στις 4.25 χθες το απόγευμα εντοπίστηκε σκάφος το οποίο βρισκόταν 12 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου.

Αμέσως άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας απέπλευσε στο σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο σκάφος επέβαιναν συνολικά 35 πρόσωπα, δηλαδή 22 άντρες, 4 γυναίκες και 9 ανήλικα παιδιά.

Όλα τα πιο πάνω πρόσωπα παραλήφθηκαν από τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου για τα περαιτέρω.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 50χρονου ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος για τα αδικήματα της υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όλα τα πιο πάνω πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Χώρο Κράτησης Άτυπων Μεταναστών Πουρνάρα, ενώ ο 50χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.