ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: «Ψήνουν» απευθείας πτήσεις από Ρωσία - «Έτσι αρχίζει η αναγνώριση»

Κατεχόμενα: «Ψήνουν» απευθείας πτήσεις από Ρωσία - «Έτσι αρχίζει η αναγνώριση»

Ρωσικές εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ Ρωσίας και κατεχομένων, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ.

Η κίνηση αυτή έρχεται να ταράξει τα νερά μετά την απόφαση των ΗΠΑ για άρση εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Μάλιστα, με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τη Ρωσία στα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την "Μιλλιέτ".

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για έναρξη απευθείας πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου.

Η πρώτη πτήση πραγματοποιείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 15 Νοεμβρίου κατά την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και ημέρα εγκαινίων του νέου παράνομου αεροδρομίου. Η "Μιλλιέτ" σχολιάζει ότι η εξέλιξη αυτή εκλαμβάνεται ως διπλωματική νίκη για το ψευδοκράτος και την Τουρκία και πως θα ανοίξει τον δρόμο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη σε διαβουλεύσεις και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η σχετική απόφαση σύντομα.

Όπως αναφέρεται, οι πτήσεις ενδεχομένως να διοργανώνονται μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα ενώ η ρωσική κυβέρνηση έχει δώσει τη συγκατάθεσή της στην Τουρκία.

Πολύ σημαντικό βήμα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, θεωρεί ο Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με δηλώσεις του, την έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέτ", ο Τατάρ είπε ότι «θα το καλωσορίσουμε εάν συμβεί μια τέτοια εξέλιξη με τη Ρωσία στο πλαίσιο της πολιτικής ισορροπίας με την Τουρκία. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τδβκ, έτσι αρχίζει η αναγνώριση, το σημαντικό είναι οι οικονομικές κινήσεις».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί ήδη απευθείας πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο από τη δεκαετία του 1970. «Σύμφωνα με τους δικηγόρους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Αλλά οι Ε/κ αντιτίθενται με στόχο να εμποδίσουν την πρόοδό μας και να μας γονατίσουν. Η Ρωσία, για τους δικούς της λόγους, αποσύρει αυτήν την ένσταση, εάν μια ιδιωτική εταιρεία θέλει να πετάξει από τη Μόσχα απευθείας στο Ερτζάν, δεν υπάρχει πρόβλημα λέει, από τη στιγμή που λέει ότι είναι η πολιτική της εταιρείας, αυτό θα συμβεί».

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι όλες οι εξελίξεις σχετικά με τις απευθείας πτήσεις θα πρέπει να είναι σε γνώση της Τουρκίας. Υποστήριξε ότι «η συμμετοχή της νότιας Κύπρου στα εμπάργκο κατά της Ρωσίας επιδείνωσε τις σχέσεις με τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «η Ρωσία αισθάνεται άβολα με αυτό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top