ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέταξε έρευνα για τ/κ περιουσίες ο Νουρής - Νέα στοιχεία για τις υποθέσεις

Διέταξε έρευνα για τ/κ περιουσίες ο Νουρής - Νέα στοιχεία για τις υποθέσεις

Έρευνα για 16 περιπτώσεις Λειτουργών της Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ περιουσιών που είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα φαίνεται να κατέχουν τ/κ περιουσίες έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν είναι δικαιούχοι ή όχι, διέταξε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος έχει ήδη διορίσει ερευνώντα λειτουργό.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος μιλούσε στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, ανακοίνωσε την πλήρη αναδιάρθρωση της σχετικής νομοθεσίας στην βάση της διαφοροποίησης των κριτηρίων για την διάθεση των τ/κ περιουσιών, η οποία βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία και αναμένεται εντός Οκτωβρίου να κατατεθεί στη Βουλή.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την «εκ βάθρων αναδιάρθρωση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας γιατί είναι αξίωμα ότι άτομα που παραμένουν επί μακρόν σε συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες διαχειρίζονται τέτοιες περιουσίες πολλές φορές καθίστανται ευάλωτοι».

Πέραν του ότι «δεν θέλουμε να θυματοποιηθούν κάποιοι που δεν έχουν σχέση με αυτά που ακούγονται, θα υπάρξουν αλλαγές για να εξορθολογήσουμε την διαδικασία», πρόσθεσε.

Ο κ. Νουρής ανέφερε επίσης ότι «οι υπάλληλοι αυτοί έχουν προσληφθεί από το 1982 και εντεύθεν και πολλές από αυτές τις περιουσίες τους είχαν παραχωρηθεί πριν προσληφθούν στο δημόσιο», ενώ σημείωσε πως αυτά είναι στοιχεία που θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έρευνας και είναι στην διάθεση του Γενικού Ελεγκτή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top