ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δοκιμασία για τον Χριστοδουλίδη στη στροφή της προεκλογικής κούρσας - «Πόλεμος» στο παρασκήνιο

Δοκιμασία για τον Χριστοδουλίδη στη στροφή της προεκλογικής κούρσας - «Πόλεμος» στο παρασκήνιο

Άλλη μια κρίση καλείται να διαχειριστεί το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψήφιου Νίκου Χριστοδουλίδη μετά τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων που φέρεται να αντάλλαξε με τον Μανώλη Κυριάκου, φερόμενο ως ανεπίσημο συνεργάτη του για μια σύντομη περίοδο, ο οποίος με συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης» ισχυρίζεται ότι δημιούργησε λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταφέρεται εναντίον πολιτικών αντιπάλων και επικριτών του.

Παρά το γεγονός ότι το επιτελείο Χριστοδουλίδη και ο ίδιος ο υποψήφιος δεν έχουν τοποθετηθεί, δεν εγείρεται αμφιβολία ως προς την αυθεντικότητα των μηνυμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, παρά το ηθικό ζήτημα που προκαλείται για τη επιλεκτική διαρροή τους, από τον Μανώλη Κυριάκου. Το νέο αυτό θέμα φέρνει σε δυσχερή θέση τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στη δεύτερη σοβαρή κρίση μετά την λογοκλοπή της ομιλίας Κασουλίδη από τον τότε επικοινωνιολόγο του, Γιώργο Φλέσσα, τον οποίο απέλυσε αμέσως. Η περίπτωση του Μανώλη Κυριάκου είναι εντελώς διαφορετική αλλά σίγουρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ακόμη και εάν δεν υποστεί σοβαρή ζημιά σε επίπεδο δημοσκοπικής επιρροής, ελέγχεται για την ικανότητά του να επιλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες. Ο Μανώλης Κυριάκου είναι γνωστός στα μέλη της κοινότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου έχει πολλούς επικριτές εξαιτίας της έντονης δραστηριότητάς του, υπέρ ή κατά συγκεκριμένων πολιτικών και της ευκολίας με την οποία μετακινείται από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο. Στις προεδρικές του 2018 συνεργάστηκε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο τον οποίο στη συνέχεια άρχισε να επικρίνει εντονότατα και μεταπήδησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά που του ανατέθηκε ρόλος συνεργάτη σε θέματα επικοινωνίας στο γραφείο του Επιτρόπου Τηλεπικοινωνιών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι διορισμένος αλλά με σύμβαση αγοράς υπηρεσιών.

Aναμφίβολα η νέα αυτή υπόθεση αφήνει σκιά στο κυρίαρχο ποιοτικό χαρακτηριστικό του Νίκου Χριστοδουλίδη, που δεν είναι άλλο από το ήθος και την εντιμότητά του, στοιχείο το οποίο σίγουρα θα εκμεταλλευτούν στο έπακρον οι ανθυποψήφιοι και οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Ερώτημα παραμένει ο βαθμός της ζημιάς που ενδεχομένως να υποστεί η υποψηφιότητα από αυτό το ζήτημα, πέντε μήνες πριν από τις εκλογές.

Η αποκάλυψη των προσωπικών μηνυμάτων που φέρεται να αντάλλαζαν οι Χριστοδουλίδης-Κυριάκου, είναι ενδεικτική της έντονης προεκλογικής εκστρατείας που θα ακολουθήσει, αφού όλες οι πλευρές θα επιστρατεύουν όλα τα όπλα τους για να προκαλέσουν ζημιά στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως να διαμορφώσουν μια συγκεκριμένη εικόνα για την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα αποτυπώνει και ετυμηγορία που θα βγάλει η κάλπη σε λιγότερο από πέντε μήνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top