Λουκάς Φουρλάς: Πράξη βαρβαρότητας ο θάνατος της Αμινί από το καθεστώς του Ιράν

Λουκάς Φουρλάς: Πράξη βαρβαρότητας ο θάνατος της Αμινί από το καθεστώς του Ιράν

Την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν, ζήτησε με επιστολή του προς τα θεσμικά της όργανα, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο κ. Φουρλάς αναφέρεται στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν και στο θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία φαίνεται να έχει χάσει τη ζωή της μετά από σύλληψη και κράτηση από την Αστυνομία Ηθών της χώρας.

«Η Μαχσά Αμινί ήταν μια γενναία γυναίκα της οποίας ο θάνατος στην κράτησή της από την αστυνομία ήταν μια ακόμη πράξη βαρβαρότητας από τις δυνάμεις ασφαλείας του ιρανικού καθεστώτος εναντίον του λαού του» αναφέρει ο κ. Φουρλάς, καλώντας την ΕΕ όπως καταδικάσει αυτή τη βάναυση ενέργεια.

«Καλώ την ΕΕ να ζητήσει από την ιρανική κυβέρνηση όπως τερματίσει τη βία κατά των γυναικών και τη συνεχιζόμενη βίαιη καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης».

Ζητώντας από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ να παρακολουθήσει στενά την κατάσταση και να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες γύρω από την υπόθεση.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η ΕΕ να παρέμβει για να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναντι του Ιρανικού λαού», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Φουρλάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE