ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει η Αθήνα πρόταση Σόιμπλε στο Eurogroup για πενταετές Grexit

Διαψεύδει η Αθήνα πρόταση Σόιμπλε στο Eurogroup για πενταετές Grexit

Διαψεύδεται από κυβερνητικές πηγές δημοσίευμα της FAZ περί πρότασης Σόιμπλε στο Eurogroup για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί κύκλοι καθιστούν σαφές ότι ποτέ δεν τέθηκε από κανέναν, ούτε από τον κ. Σόιμπλε στο Eurogroup, θέμα Grexit.

«Όλα θα πάνε καλά» δήλωσε στην Αθήνα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει πρόταση Σόιμπλε για πενταετές Grexit απάντησε: «Δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, το οποίο επικαλείται o βρετανικός «Guardian» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται ότι πρότεινε προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός έκρινε τελείως ανεπαρκείς τις ελληνικές προτάσεις και πρότεινε δύο εναλλακτικές επιλογές.

Η πρώτη αφορούσε τη δραστική βελτίωση των ελληνικών προτάσεων με ταυτόχρονη αύξηση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων στα 50 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησίμευαν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Η δεύτερη επιλογή περιελάμβανε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη – για τουλάχιστον πέντε χρόνια – και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Βάσει του δεύτερου σεναρίου, η Ελλάδα θα παρέμενε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνοντας αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού SPD, Kάρστεν Σνάιντερ, υποστήριξε ότι η φερόμενη ως πρόταση Σόιμπλε δεν αποτελεί θέση της γερμανικής κυβέρνησης.

Πάντως, λίγη ώρα αργότερα, ευρωπαϊκή πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι η Γερμανία έχει κάνει σχέδια για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν βελτιώσει τις προτάσεις της, επισημαίνοντας όμως ότι πρόκειται για εσωτερικό έγγραφο, που δεν διανεμήθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι σε αυτό το έγγραφο υπάρχουν δύο εναλλακτικές: η βελτίωση των ελληνικών προτάσεων ή προσωρινό Grexit.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top