ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράπονα για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΑΗΚ – «Είναι αφόρητη η κατάσταση…δεν υπάρχει σπίτι που δεν νιώθει τις αυξήσεις»

Νέα παράπονα για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΑΗΚ – «Είναι αφόρητη η κατάσταση…δεν υπάρχει σπίτι που δεν νιώθει τις αυξήσεις»

Αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν παράπονο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος που λαμβάνουν στο σπίτι τους και αυτό οφείλεται είτε σε λάθος μέτρηση όταν ετοιμάζεται καθ’ υπολογισμόν, είτε επειδή διπλασιάστηκε η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από πέρσι.

Δύο «φρέσκα» παραδείγματα είναι ένας λογαριασμός που αγγίζει τα 709,19 ευρώ μαζί και με τη χορηγία του Υπουργείου Οικονομικών και ένας λογαριασμός ο οποίος, όπως αναφέρει ο πολίτης, φτάνει τα 300 ευρώ μαζί όμως και με την εγκατάσταση φωτοβολταικών καθώς και με ολόκληρη τη χρήση δικτύου, παραγωγής αλλά και τις επικουρικές εργασίες.

«Πνίγεται» ο κόσμος στις αυξήσεις με τους λογαριασμούς της ΑΗΚ να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, μιλώντας στο ThemaOnline, εξήγησε πως η κατάσταση είναι δύσκολη αφού η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας διπλασιάστηκε από πέρσι.

«Είναι τεράστια η αύξηση. Η πανδημία και ο πόλεμος μας έφερε σε μια αφόρητη κατάσταση», είπε συγκεκριμένα.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε μειώσεις. Δεν υπάρχει σπίτι που δεν νιώθει τις αυξήσεις».

Όσο αφορά λογαριασμούς πολιτών οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει και φωτοβολταικά, η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε πως πιθανότατα να υπάρχει το γράμμα Υ στο λογαριασμό του, το οποίο δείχνει πως είναι με καθ’ υπολογισμόν μέτρηση και να υπάρχει κάποιο λάθος.

«Η μέθοδος υπολογισμού αυτή βασίζεται στα ιστορικά δεδομένα. Αν έγινε με υπολογισμό σημαίνει πως δεν έπιασε τα φωτοβολταικά η μέτρηση γιατί το σύστημα αυτό δεν λαμβάνει υπόψη μια απότομη αλλαγή», εξήγησε η κυρία Παπαδοπούλου

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να στείλουν φωτογραφία στην ΑΗΚ, τον μετρητή ο οποίος δείχνει και την παραγωγή από τα φωτοβολταικά και την κατανάλωση, αλλά και φωτογραφία του λογαριασμού. Με αυτό τον τρόπο θα εκδοθεί νέος λογαριασμός αναθεωρημένος.

«Εάν πληρώνει με εντολή άμεσης χρέωσης θα πρέπει να ενημερώσει και την τράπεζα του ώστε να παγοποιηθεί η εντολή και θα σταλεί και στην τράπεζα ο νέος αναθεωρημένος λογαριασμός», διευκρίνισε.

Πολλές είναι οι προσπάθειες που γίνονται τόσο από την ΑΗΚ όσο και από την Πολιτεία για να δώσουν μια ανάσα στους καταναλωτές.

Η κυρία Παπαδοπούλου σημείωσε ότι «Η ΑΗΚ πρόσφερε 10% μείωση σε όλα τα τιμολόγια για 10 μήνες, σύνολο 56 εκατομμύρια ευρώ, το κράτος επί 9 μήνες έδινε μείωση 10% στο ΦΠΑ και 14% στους ευάλωτους, ενώ τώρα, μέχρι τον Δεκέμβριο υπάρχει η επιδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top