ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φώτης Φωτίου – Ο ΠτΔ στηρίζει το εθελοντικό έργο

Φώτης Φωτίου – Ο ΠτΔ στηρίζει το εθελοντικό έργο

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φωτίου δήλωσε το Σάββατο ότι “αναγνωρίζοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς ως δραστικό μέσο ανάπτυξης της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων, αλλά και ως μέσο καλλιέργειας της συλλογικής συνείδησης και ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η Kυβέρνηση και προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το εθελοντικό κίνημα και τις οργανώσεις του”.

“Αυτό καταδεικνύεται και από τον διορισμό Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αποστολή, ακριβώς, την προώθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για στήριξη και εκσυγχρονισμό του εθελοντικού κινήματος”, είπε ο κ. Φωτίου σε ομιλία του σε πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Λιοπετρίου.

Ο Επίτροπος εξήρε “την προσφορά όλων εκείνων των ανθρώπων που συμμετέχουν με ανιδιοτέλεια και μοναδικό ζήλο στο εθελοντικό κίνημα της Κύπρου, στους οποίους αξίζει πραγματικά κάθε έπαινος για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν για την ευημερία των συμπολιτών μας, καθώς, ακόμα, για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας, την προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους”.

Εξήρε, επίσης, τη σημασία της εκδήλωσης στην κοινότητα Λιοπετρίου “για διατήρηση και μετάδοση της πολιτιστικής μας παράδοσης”.

Όπως είπε ο κ. Φωτίου “η αξία του πολιτισμού για κάθε λαό είναι ανεκτίμητη και εμάς ιδιαίτερα μας κρατά δεμένους με τις ρίζες και την ιστορία μας και μεταλαμπαδεύει σε κάθε επόμενη γενιά τις αρχές και τις αξίες μας”.

Σημείωσε ότι “σε καιρούς μάλιστα κρίσιμους και χαλεπούς, όπως αυτούς που διανύουμε, ο πολιτισμός μας δίνει μεγάλες αντοχές και ισχυρά στηρίγματα για να αντεπεξέλθουμε ιδιαίτερα στον αγώνα της εθνικής μας επιβίωσης, δεν μπορούμε ασφαλώς να αφήσουμε να καταστραφεί ό,τι μας συνδέει με την ιστορία και τις ρίζες μας, συνέχισε.

Αντίθετα, είπε ο κ. Φωτίου, “έχουμε υποχρέωση να μένουμε πιστοί στις παρακαταθήκες που μας άφησε η μακραίωνη ιστορία μας, ιδίως εκείνοι που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε εμείς και να διεκδικούμε τα δίκαια μας”.

“Προς αυτή την κατεύθυνση, η πολιτιστική μας παράδοση λειτουργεί σαν πυξίδα που μας υποδεικνύει τη μόνη πορεία που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Και αυτή είναι η ακύρωση των τετελεσμένων της εισβολής και η διασφάλιση της επανένωσης της πατρίδας μας, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της”, είπε καταλήγοντας ο Επίτροπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top