ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη σήμερα ο ΥΠΕΣ - Οι μεταναστευτικές ροές στην ατζέντα

Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη σήμερα ο ΥΠΕΣ - Οι μεταναστευτικές ροές στην ατζέντα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών, μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Νιόβη Παρισινού.

Για να ενημερώσει σχετικά με θέματα που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, ο Υπουργός Εσωτερικών, την Πέμπτη, 29/09/2022, ώρα 9:45 π.μ. (ώρα Κύπρου), θα συναντηθεί με τον Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Courtenay Rattray, ενώ την Παρασκευή, 30/09/2022, ώρα 07:00 π.μ. (ώρα Κύπρου), με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις κ. Jean-Pierre Lacroix.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Jean-Pierre Lacroix, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Στις επαφές του με τους αξιωματούχους στα Ηνωμένα Έθνη, τον Υπουργό θα συνοδεύει και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

Το βράδυ της Παρασκευής, 30/09/2022, θα παρατεθεί από τις ομογενειακές οργανώσεις δείπνο προς τιμή του Υπουργού Εσωτερικών και της Αν. Κυβερνητικής Εκπροσώπου, του οποίου θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα που αφορούν τους ομογενείς.

Την Κυριακή, 02/10/2022, ο Υπουργός Εσωτερικών θα εκφωνήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Νέα Υόρκη, μετά τον εκκλησιασμό, τον πανηγυρικό λόγο για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα, 03/10/2022, ώρα 10:00 π.μ. (ώρα Κύπρου) ο Υπουργός και η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος θα συμμετέχουν σε ημερίδα στο New Jersey, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της τετραμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Υπουργός Εσωτερικών θα είναι ομιλητής σε panel με θέμα την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο και τις υβριδικές απειλές, ενώ η κα Παρισινού θα μετέχει σε panel με θέμα τα ενεργειακά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Νουρής και η κα Παρισινού επιστρέφουν στην Κύπρο την Τρίτη, 04/10/2022.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top