ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΠΑΚ: Δίνει λύση στο πρόβλημα με τα ενοίκια - Στοχευμένη στεγαστική στήριξη σε 500 φοιτητές

ΤΕΠΑΚ: Δίνει λύση στο πρόβλημα με τα ενοίκια - Στοχευμένη στεγαστική στήριξη σε 500 φοιτητές

Λύση στο πρόβλημα των φοιτητών, αναφορικά με τις αυξημένες τιμές των ενοικίων, δίνει το ΤΕΠΑΚ, στηρίζοντάς τους μέσω ενός στοχευμένου πλαισίου. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΠΑΚ, την ομόφωνη διαπίστωση πως το ζήτημα της στέγασης των φοιτητριών/φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στην παρούσα χρονική περίοδο, είναι οξύ και κρίνεται εξαιρετικά επείγον και ζωτικής σημασίας, κατέληξε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Κατά την πρόσφατη του συνεδρία (22/9/2022), το Συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για υιοθέτηση στοχευμένου πλαισίου στήριξης προπτυχιακών φοιτητριών/φοιτητών, που αποδεδειγμένα πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Η υιοθέτηση του εν λόγω πλαισίου θα είναι σε μακροχρόνια βάση, μέχρι την ολοκλήρωση των ιδιόκτητων εστιών του Πανεπιστημίου στο Βερεγγάρια.

Στη βάση των πιο πάνω αποφάσεων, η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας (ΥΣΦΕ) του Πανεπιστημίου ενημερώνει για τα ακόλουθα:

- Παραχωρείται (αυξημένο) επίδομα ενοικίου ύψους μέχρι €2,500 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 (αντί για €1,500).

- Δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου καθίστανται οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες οι οποίοι/ες δεν έλαβαν δωμάτιο σε εστία και συγκεντρώνουν 12 μόρια και άνω

- Το Πανεπιστήμιο διαβουλεύτηκε με τον ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού προκειμένου να διασφαλιστεί αριθμός κλινών σε ξενοδοχεία στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Με την απόφαση αυτή του Συμβουλίου, το Πανεπιστήμιο αναμένεται να προσφέρει κοινωνικά στοχευμένη στεγαστική στήριξη σε περίπου 500 προπτυχιακούς φοιτητές/τριες του (ποσοστό περί το 25%), ως εξής:

- Δωμάτιο φοιτητικής εστίας σε 250 άτομα.

- Επίδομα ενοικίου ύψους μέχρι €2,500 το ακαδημαϊκό έτος σε πέραν των 250 ατόμων.

Περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ και στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=497270

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Νέα τοποθέτηση Λετυμπιώτη - «Εντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα»

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Αποκαλύπτει τι θέλει να γίνει η κόρη της όταν μεγαλώσει – Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά στην Τριμίκλινη: Τεράστιες οι καταστροφές - «Καταθλιπτική η κατάσταση, κάηκε ολόκληρο το βουνό» - ΒίντεοΣτις Βρυξέλλες για τη Συνόδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο ΠτΔ - Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

Στις Βρυξέλλες για τη Συνόδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο ΠτΔ - Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο αργά το βράδυ στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top