ΔΙΕΘΝΗ

Ζορλού Τορέ: Αναμένουμε εξελίξεις στο Συμβούλιο Τουρκικών Κρατών

Ζορλού Τορέ: Αναμένουμε εξελίξεις στο Συμβούλιο Τουρκικών Κρατών

Αναμένουν εξελίξεις στο Συμβούλιο Τουρκικών Κρατών μετά την έκκληση του Τούρκου Προέδρου για αναγνώριση του ψευδοκράτους, ανέφερε ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ, λέοντας ότι η επίσημη άποψη του ψευδοκράτους και της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας είναι ότι συνομιλίες μπορούν να διεξαχθούν μόνο με αναγνώριση της κυριαρχίας και της ισότητας των Τ/κ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Τορέ υποστήριξε ότι η ομιλία του Τούρκου Προέδρου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα μείνει στην ιστορία και επιθυμούν να συνεχίσουν το βήμα που έγινε με το κάλεσμα για αναγνώριση.

«Υπό αυτή την έννοια αναμένουμε μια εξέλιξη στο Συμβούλιο Τουρκικών Κρατών» είπε. Είναι άσκοπο κάποιοι κύκλοι να επιμένουν στη θέση της ομοσπονδίας, καθώς η θέση ότι «συνομιλίες μπορούν να γίνουν επί της κυριαρχικής ισότητας» είναι επίσημη και εθνική θέση της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top