ΔΙΕΘΝΗ

Πρόεδρος της Ινδονησίας: Θα διατάξει έλεγχο των σταδίων της χώρας μετά τον θάνατο 131 φιλάθλων

Πρόεδρος της Ινδονησίας: Θα διατάξει έλεγχο των σταδίων της χώρας μετά τον θάνατο 131 φιλάθλων

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα διατάξει έλεγχο σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου στη χώρα, δεσμευόμενος να βρει την βασική αιτία μιας από τις πιο θανατηφόρες καταστροφές στην ιστορία του αθλήματος.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρισκόταν στην πόλη Μαλάνγκ για να επισκεφθεί συγγενείς των θυμάτων και να μιλήσει με τους τραυματίες σε ένα νοσοκομείο και για να δει το στάδιο όπου η ταραχή σκότωσε τουλάχιστον 131 ανθρώπους το Σάββατο.

«Θέλω να μάθω τη ρίζα του προβλήματος που προκάλεσε αυτή την τραγωδία, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε την καλύτερη λύση», είπε.

«Θα διατάξω τον Υπουργό Δημοσίων Έργων να ελέγξει όλα τα στάδια που χρησιμοποιούνται για το πρωτάθλημα (ποδοσφαίρου)», είπε έξω από το νοσοκομείο Σαϊφούλ Ανουάρ στο Μαλάνγκ, προσθέτοντας ότι είχε μιλήσει με τον Πρόεδρο της FIFA το προηγούμενο βράδυ για τη βελτίωση της «διαχείρισης του ποδοσφαίρου» της Ινδονησίας.

Ο Γουιντόντο μπήκε στο νοσοκομείο για να μιλήσει με αρκετούς τραυματίες, λέγοντας ότι τους είπε να «μείνουν ψύχραιμοι».

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο στάδιο Καντζουραχάν, το σημείο της καταστροφής το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με αξιωματούχο του προεδρικού γραφείου.

Η επίσκεψη του Ινδονήσιου ηγέτη έγινε καθώς η οργή αυξήθηκε για την αντίδραση των αστυνομικών σε εισβολή στο γήπεδο, όταν οι οπαδοί της Arema FC προσπάθησαν να πλησιάσουν παίκτες μετά την ήττα τους από την ομάδα Persebaya Surabaya.

Η αστυνομία περιέγραψε το περιστατικό ως βίαιες ταραχές και είπε ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, αλλά οι επιζώντες τους κατηγόρησαν ότι αντέδρασαν υπερβολικά.

Οι αξιωματικοί απάντησαν στην εισβολή στον αγωνιστικό χώρο με βία, κλωτσώντας και χτυπώντας οπαδούς με ρόπαλα, σύμφωνα με μάρτυρες και βίντεο, σπρώχνοντας οπαδούς πίσω στις εξέδρες όπου πολλοί ποδοπατήθηκαν ή πνίγηκαν μέχρι θανάτου μετά από ρίψη δακρυγόνων.

Ως απάντηση στην τραγωδία, ο Γουιντόντο διέταξε τη διακοπή όλων των αγώνων, μια έρευνα για το τι συνέβη και αποζημίωση για τα θύματα.

Ο επικεφαλής Υπουργός Ασφαλείας της Ινδονησίας είπε ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα και ότι η έρευνα θα διαρκέσει δύο έως τρεις εβδομάδες.

Η αστυνομία είπε ότι η έρευνα επικεντρώθηκε σε έξι πύλες του γηπέδου χρησιμοποιώντας πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που ήταν τοποθετημένες έξω από αυτές. Είπε ότι οι έξοδοι ήταν ανοιχτές αλλά πολύ μικρές για τα πλήθη που προσπαθούσαν να τις περάσουν.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ινδονησίας δήλωσε την Τρίτη ότι ορισμένες πύλες που θα έπρεπε να είχαν ανοίξει 10 λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα παρέμειναν κλειστές. Έμειναν κλειστές «λόγω καθυστερημένων εντολών» και οι αξιωματικοί «δεν είχαν φτάσει», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μαλάνγκ αντικαταστάθηκε τη Δευτέρα, εννέα αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και άλλοι 19 τέθηκαν υπό έρευνα για την καταστροφή στο γήπεδο, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top