ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: «Πλήρως δεσμευμένοι» να αποφύγουμε τον πυρηνικό πόλεμο

Ρωσία: «Πλήρως δεσμευμένοι» να αποφύγουμε τον πυρηνικό πόλεμο

«Πλήρως δεσμευμένη» δηλώνει ότι παραμένει η Ρωσία στην αρχή της να μην επιτραπεί ποτέ ένας πυρηνικός πόλεμος, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ενδεχόμενη δραματική κλιμάκωση στον πόλεμο με την Ουκρανία ολοένα και περισσότερο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διαρκεί ήδη 7 μήνες και τα τεκταινόμενα με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ, τη διαρροή στους Nord Stream και τις απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν προκαλέσει φόβους σε όλο τον κόσμο για την πιθανότητα κλιμάκωσης των συγκρούσεων από τη Ρωσία σε πυρηνικό πόλεμο.
Ειδικότερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει προηγουμένως πως «δεν μπλοφάρει» σχετικά με την προθυμία του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας.

Όμως, σε σημερινές (6.10.2022) δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε πως η θέση της Μόσχας -ότι δεν πρέπει να γίνει ποτέ ένας πυρηνικός πόλεμος- δεν έχει αλλάξει.

«Αδιανόητο να γίνει έρευνα στους Nord Stream χωρίς τη Ρωσία»
Παράλληλα, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι είναι «αδιανόητο» να προχωρήσει χωρίς ρωσική συμμετοχή η έρευνα για τις διαρροές από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, αφού η Δύση «δημιουργεί εσκεμμένα εμπόδια στην έρευνα».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Gazprom από την έρευνα δείχνει ότι η Δύση έχει κάτι να κρύψει. Άλλωστε, ήδη ο Πούτιν έχει κατηγορήσει ρητά τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι πραγματοποίησαν την επίθεση στους αγωγούς, η οποία είναι πιθανό να τους θέσει μόνιμα εκτός λειτουργίας.

«Το πλαφόν αυξάνει τα κέρδη της Δύσης»
Η Ζαχάροβα δήλωσε, επίσης, σήμερα πως η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει ανώτατο όριο στις τιμές των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου έχει στόχο να αυξηθούν τα κέρδη δυτικών εταιρειών.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως η Ρωσία θα απαντήσει επαναδρομολογώντας τις ενεργειακές προμήθειές της και αποκλείοντας απ’ αυτές τις δυτικές χώρες που επιβάλλουν πλαφόν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top