Στα ύψη οι τιμές στα κατεχόμενα – «Θερίζουν» ψυχαγωγία, ξενοδοχεία, τρόφιμα και …παυσίπονα

Στα ύψη οι τιμές στα κατεχόμενα – «Θερίζουν» ψυχαγωγία, ξενοδοχεία, τρόφιμα και …παυσίπονα

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από τη «στατιστική υπηρεσία», ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο του 2022 στα κατεχόμενα ανέρχεται στο 120,32%, αυξημένος κατά 3,08% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 75,64% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γιενί Ντουζέν» γράφει ότι οι τρεις τομείς που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών είναι Ψυχαγωγία και Πολιτισμός με 209%, Εστιατόρια και Ξενοδοχεία με 154,80% και Τρόφιμα και Μη Αλκοολούχα Ποτά με 123,39%.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν αναλυθούν τα δεδομένα, αυξήθηκαν περισσότερο από εκατό τοις εκατό σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021 οι τιμές πολλών ειδών, από τις ντομάτες μέχρι τα παυσίπονα, από τα φασολάκια μέχρι τα αντιπυρετικά, μέχρι το μέλι. Ειδικά στα παυσίπονα και στα αντιπυρετικά φάρμακα οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 300 τοις εκατό, γράφει η εφημερίδα.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι τα κατεχόμενα με 120,32% βρίσκονται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη με τον ψηλότερο πληθωρισμό, ακολουθούμενα από την Τουρκία με πληθωρισμό 83,45%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE