Αυστρία: Νικητής στις Προεδρικές εκλογές ο Φαν ντερ Μπέλεν - Επανεκλογή από τον πρώτο γύρο

Αυστρία: Νικητής στις Προεδρικές εκλογές ο Φαν ντερ Μπέλεν - Επανεκλογή από τον πρώτο γύρο

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εξασφαλίζει την επανεκλογή του για δεύτερη εξαετή θητεία καθώς συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50% στον πρώτο γύρο των εκλογών, που διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή.

Η πρόβλεψη του ινστιτούτου SORA για τη δημόσια τηλεόραση ORF, αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, η οποία βασίζεται σε μερική καταμέτρηση των ψήφων, δίνει στον 78χρονο πρώην ηγέτη των Πρασίνων ποσοστό 54,6%.

Αυτό σημαίνει ότι ο Φαν ντερ Μπέλεν επανεκλέγεται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 2,1%.

Στη δεύτερη θέση, με μεγάλη διαφορά, έρχεται ο υποψήφιος του ακροδεξιού, εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας Βάλτερ Ρόζενκρατς, με ποσοστό 18,9%.


Τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE