ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων – «Το χειμώνα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα»

Νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων – «Το χειμώνα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα»

Αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένουμε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτώβρη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι».

Το επόμενο διάστημα, το τελευταίο 10ήμερο του Οκτώβρη, θα έχουμε αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, διότι οι διεθνής τιμές την τελευταία εβδομάδα ανέβηκαν περίπου 8-9 δολάρια το βαρέλι», είπε συγκεκριμένα.  

Πετρέλαιο θέρμανσης

Μεταξύ άλλων ο κύριος Δρουσιώτης μίλησε για το πετρέλαιο θέρμανσης τονίζοντας ότι «ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα βάλει καθόλου φέτος ή θα βάλει την ελάχιστη ποσότητα που μπορεί να αγοράσει. Οι τιμές είναι σε τέτοιο ύψος και δεν προβλέπεται να μειωθούν που είναι απαγορευτικό για μεγάλη μερίδα των καταναλωτών»

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τώρα είναι στο 1,393», πρόσθεσε εξηγώντας πως «σήμερα για να γεμίσει ένα ντεπόζιτο που είναι των χιλίων λίτρων, θέλει 1393 ευρώ μέσο όρο για να το γεμίσει. Ενώ  την πρώτη του χρόνου φέτος ήταν 936 ευρώ, ενώ πριν την πρώτη του χρόνου ήταν πολύ χαμηλότερες οι τιμές»

Πληθωρισμός

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη Πέμπτη πιστεύω ότι παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και δεν βλέπω μέχρι το τέλος του χρόνου να αυξηθεί σημαντικά ή να φτάσει το διψήφιο αριθμό που είχε τον Αύγουστο», σημείωσε.

«Όσοι σηκώνουν σήμερα το βάρος της ακρίβειας θα συνεχίσουν να το σηκώνουν», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, επισήμανε ότι «εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εξοικονομήσεις όσο γίνεται και επιπλέον στερήσεις. Δεν αναμένω κάποια βοήθεια για τους καταναλωτές»

«Φέτος με τη θέρμανση το Χειμώνα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δε θα θερμαίνουμε ολόκληρο το σπίτι, αλλά μόνο ένα ή δύο δωμάτια. Εκείνοι που έχουν τζάκι θα το χρησιμοποιήσουν, αλλά ακόμη και τα ξύλα για τα σύγχρονα τζάκια έχουν διπλασιάσει τις τιμές τους.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top