ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένοχος ο 43χρονος Σ.Σ. για απόπειρα φόνου εναντίον της Μολδαβής συζύγου του – Του είχε πει ότι τον απάτησε

Ένοχος ο 43χρονος Σ.Σ. για απόπειρα φόνου εναντίον της Μολδαβής συζύγου του – Του είχε πει ότι τον απάτησε

Ένοχο στις κατηγορίες απόπειρας φόνου και της πρόκλησης τραυματισμού, βρήκε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον 43χρονο Αγγλοκύπριο Σ.Σ.

Ο Σ. είχε πυροβολήσει δυο φορές κατά της γυναίκας του τον περασμένο Ιανουάριο στην μπυραρία που διατηρούσε ο Σ. στην τουριστική περιοχή της Πύλας. Η υπόθεση τότε είχε απασχολήσει το παγκύπριο καθώς για δυο ολόκληρες μέρες ο Σ. ήταν κλειδωμένος στην μπυραρία και απειλούσε ότι θα αυτοκτονούσε…

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 22 Ιουλίου, προκειμένου να ετοιμαστεί έκθεση του Γραφείου Ευημερρίας για τον κατηγορούμενο και να αγορεύσει ο συνήγορός του, Κύπρος Ανδρέου, για μετριασμό της ποινής που θα του επιβληθεί. Μέχρι τότε ο 43χρονος θα είναι υπό κράτηση.

Το χρονικό
Ας θυμηθούμε τα βασικά γεγονότα της υπόθεσης, όπως τα είχε καταγράψει ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Χριστοδούλου: 

«Σύμφωνα με την κατάθεση που είχε κάνει τότε η Μαργαρίτα Ποβέτκινα, ο ύποπτος εδώ και 2 χρόνια την ξυλοκοπούσε άγρια και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που την είχε στείλει  στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με σπασμένη μύτη και μώλωπες ενώ, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της, σε μια περίπτωση φέρεται να την απείλησε ότι θα την σκοτώσει με όπλο.

Το ζευγάρι χώρισε αρχές του 2014 ενώ το καλοκαίρι συμφιλιώθηκαν και διέμεναν στο σπίτι της παραπονούμενης στην Ορόκλινη.  Τον Αύγουστο ο 43χρονος μετέβη στο εξωτερικό και όταν το Νοέμβριο επέστρεψε  άρχισαν να έχουν προβλήματα στη σχέση τους . Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν πέντε συνολικά καταγγελίες στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης και στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας για απειλές και επιθέσεις εναντίον της από τον ύποπτο. Η πιο πρόσφατη καταγγελία έχει ημερομηνία 16/1/2015, όταν σύμφωνα με την 40χρονη, ο σύζυγος της τής επιτέθηκε και τον έδιωξε από το σπίτι.

Το ζευγάρι έδωσε  ραντεβού την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στην μπυραρία του ύποπτου  για να συζητήσουν για τα προβλήματα τους. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, όταν εισήλθε στη μπυραρία λίγο μετά τις εννέα το πρωί, ο 43χρονος κλείδωσε την πόρτα, έβαλε το κλειδί στην τσέπη του και άρχισε να της φωνάζει και να την ρωτά κατά πόσο τον απάτησε.

Στην μπυραρία βρισκόταν και η καθαρίστρια ενώ λίγη ώρα αργότερα μπήκε και η αδελφή της καθαρίστριας με μία φίλη της. 

Ο 43χρονος εξακολούθησε να ρωτά την 40χρονη εάν είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και παρά το γεγονός ότι αυτή αρχικά αρνιόταν, στη συνέχεια απάντησε ότι τον απατούσε. Μόλις ο 43χρονος άκουσε την απάντηση, άρπαξε μια ξύλινη καρέκλα, την οποία πέταξε προς τη γυναίκα του, χωρίς να την πετύχει και στη συνέχεια άρχισε να την κυνηγά μέσα στη μπυραρία, ενώ μάταια οι άλλες τρεις γυναίκες προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Στη συνέχεια ο ύποπτος φέρεται να  άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και να πυροβόλησε μια φορά εναντίον της παραπονούμενης  ενώ αυτή ήταν κρυμμένη πίσω από τοίχο. Πανικοβλημένη  άρχισε να τρέχει για να κρυφτεί σε άλλο χώρο και αφού εντόπισε μια συρτή πόρτα στο μπροστινό μέρος της μπυραρίας την άνοιξε για να βγει έξω.

Ο ύποπτος φέρεται να  έριξε με το κυνηγητικό όπλο για δεύτερη φορά εναντίον της, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει τρία μικρά τραύματα από τα σφαιρίδια. Πανικόβλητες και οι άλλες τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στην μπυραρία κατάφεραν να διαφύγουν…

Το θρίλερ μόλις είχε αρχίσει . Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης και του ΤΑΕ Λάρνακας απέκλεισαν την περιοχή και αφού εξασφάλισαν δικαστικό ένταλμα επιχείρησαν να εισέλθουν στην μπυραρία και να συλλάβουν τον ύποπτο. Μάταια όμως αφού αυτός άρχισε να φωνάζει «δεν πάω φυλακή» και ότι αν  επιχειρήσουν να εισέλθουν εντός του υποστατικού του θα αυτοκτονούσε. Λίγη ώρα αργότερα , όποιος περνούσε από την περιοχή ήταν με την εντύπωση ότι στο υποστατικό κρυβόταν ο μεγαλύτερος τρομοκράτης, αφού στην σκηνή έκαναν έφοδο τα μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού ουλαμού, η περιοχή είχε αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα, αποκόπηκε ο δρόμος μπροστά από την μπυραρία και τα αυτοκίνητα διοχετεύονταν από άλλη οδική αρτηρία,  εκκενώθηκαν  τα κτίρια που γειτνιάζουν με την μπυραρία, ενώ με τον «τρομοκράτη| διαπραγματεύονταν ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της δύναμης.  

Όμως, όλες οι προσπάθειες τους απέβησαν άκαρπες , ενώ ο Σεργίου έθετε τους δικούς του όρους για να παραδοθεί. Ζητούσε  από τα μέλη της δύναμης να μην του φορέσουν χειροπέδες και να μην του προσάψουν οποιαδήποτε κατηγορία ενώπιον του δικαστηρίου. Και αφού διαπραγματεύονταν μέχρι αργά το βράδυ, τόσο το ποτό όσο και η «σκληρή» διαπραγμάτευση, εξάντλησαν τον 43χρονο, ο οποίος το έριξε στον ύπνο, με τα βαριά οπλισμένα μέλη της δύναμης απ έξω να τον περιμένουν μέχρι να ξυπνήσει. 

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε μέχρι και τις τρείς και τριάντα το απόγευμα  της επόμενης ημέρας όπου το φίδι από την τρύπα έβγαλε η δικηγόρος του υπόπτου, η οποία αφού πρώτα επικοινώνησε με τον Γενικό και βοηθό γενικό εισαγγελέα, ανέφερε στον 43χρονο ότι αν παραδοθεί θα τύχει μιας δίκαιης αντιμετώπισης. Ο Σεργίου παραδόθηκε τελικά παρουσία της μητέρας του και της δικηγόρου του».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top