ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Συζητούμε το Κυπριακό με τουρκικούς όρους

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Συζητούμε το Κυπριακό με τουρκικούς όρους

Τη θέση ότι συνεχίζουμε να συζητούμε το Κυπριακό με τουρκικούς όρους, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, δηλώνοντας πως με αυτή την τακτική η διαδικασία του πάρε δώσε θα μετατραπεί σε δώσε από δικής μας πλευράς.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει καλό κλίμα στις διαπραγματεύσεις επειδή, όπως ανέφερε, το μόνο που συζητάμε είναι τις δικές μας υποχωρήσεις. “Επαναλαμβάνονται τα λάθη των προηγούμενων ετών και συζητάμε μόνο δύο πράγματα, τη διακυβέρνηση και την αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις εξαιρέσεις με τις οποίες δεν θα επιστρέφουν οι πρόσφυγες πίσω στα σπίτια τους”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως συνεχίζουμε και συζητάμε το Κυπριακό με τουρκικούς όρους και δεν συζητάμε τα κεφαλαιώδη ζητήματα που αφορούν τους Ελληνοκυπρίους και τα οποία έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τις εγγυήσεις, τα επεμβατικά δικαιώματα, το στρατό κατοχής, και το εδαφικό. Οπως ανέφερε για το εδαφικό, κανένας δεν τους εξήγησε μέχρι στιγμής ποιος θα είναι ο χάρτης που θα δώσει η Τουρκία, με τον οποίο θα καθορίζονται οι επιστροφές εδαφών.

“Αν συνεχίσουμε έτσι δυστυχώς πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα συζητάμε για μια διαδικασία πάρε-δώσε αλλά για μια διαδικασία δώσε από δικής μας πλευράς. Περαιτέρω”, συνέχισε, “αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι βλέπουμε τους θιασώτες της οποιασδήποτε λύσης να επιδίδονται την τελευταία περίοδο σε μια εκστρατεία όπου προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κακή οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τη δεινή θέση της Ελλάδας για να μας επιβάλουν μια κακή λύση του Κυπριακού με την υπόσχεση ότι με αυτή θα λυθούν όλα μας τα οικονομικά προβλήματα”, είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ διαβεβαίωσε ότι ο κυπριακός Ελληνισμός δεν εξαγοράζεται και δεν πρόκειται να δεχθεί κούρεμα του μέλλοντος των παιδιών του, κούρεμα των δικαιωμάτων του και κούρεμα της ελευθερίας του.

Ερωτηθείς στο θέμα της ΚΥΠ αν οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν ικανοποιητικές, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως τα θέματα της ΚΥΠ δεν θα πρέπει να συζητούνται δημόσια. “Θεωρούμε πως η ΚΥΠ έχει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, εξακολουθούμε να έχουμε κατοχή και έχουμε τα δεδομένα που μας επιβάλλουν τη συλλογή πληροφοριών που έχουν να κάνουν με μια κατοχική δύναμη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει αυθαιρεσία. Θα πρέπει να υπάρχει ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργεί η ΚΥΠ”, είπε.

Καταλήγοντας είπε πως με τη δικαιολογία και το πρόσχημα ότι θα πρέπει να συλλέγονται πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα εθνικά συμφέροντα, θα πρέπει να παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top